Yksi kaikkien aikojen kovimmista kiekkoilijoista, kanadalaislegenda Mario Lemieux myy hulppeaa kartanoaan.

Mont-Tremblantin hiihtokeskuksen lähellä, noin 145 kilometriä Montrealista luoteeseen sijaitseva Chateau Fleur de Lys -nimeä kantava tilus ei ole todellakaan tarkoitettu tyhjätaskuille.

Lemieux laittoi lukaalin myyntiin heinäkuussa vaatimattomaan 21 999 066 Kanadan dollarin (noin 14,5 miljoonaa euroa) hintaan. Summassa on selvästi huumoria mukana, sillä viimeisenä numerona on kiekkotähden urallaan käyttämä pelinumero 66.

Kartanon myyntia hoitava luksuskiinteistövälitystoimisto Engel & Volkersin mukaan kohde on tällä hetkellä koko Kanadassa myynnissä olevista toiseksi kallein.

Mitä tällä hinnalla sitten saa?

Vajaan 1600 neliön kartanosta löytyy muun muassa kahdeksan makuuhuonetta, yhdeksän kylpyhuonetta, 17 takkaa, viinikellari, kuntosali sekä ”neljä ja puoli” autotallia, kertoo CTV News.

Kartanon myyntiä hoitavan kiinteistövälittäjä Michel Naudin mukaan lukaali on herättänyt jo runsaasti kiinnostusta ja siitä on saatu jo kaksi tarjoustakin, mutta tämänkaltaisen kodin myynti ei käy käden käänteessä

– Me uskomme, että tarvitsemme sille oikeanlaisen ostajan. Emme halua tuhlata omaa tai Marion aikaa tarjouksilla, jotka eivät ole vakavia, Naud toteaa.

Välittäjän mukaan Lemieux ei ole halukas tinkimään tällä hetkellä kartanon pyyntihinnasta senttiäkään.

– Mario ei stressaa asiasta. Hän on itseasiassa tulossa perheineen kartanoon viettämään juhlapyhiä, Naud kertoo.

Lemieux pelasi upealla urallaan NHL:ssä 17 kautta ja summasi peräti 1723 (690+1033) tehopistettä voittaen lisäksi kaksi Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsin paidassa.

Voit katsoa kuvia Lemieuxin kartanosta täältä.

Juttua muokattu 30.11.2018 klo 0.20. Tarkennettu Lemieuxin kartanon hintaa. Kyse on Kanadan dollareista.