Chicago Blackhawksin tulokaspuolustaja Henri Jokiharju on kerännyt ensimmäisellä NHL-kaudellaan enimmäkseen runsaasti kehuja, vaikka joutuikin hiljattain seuraamaan chicagolaisseuran yhden ottelun katsomosta käsin. (uutinen)

19-vuotiaan Jokiharjun pelaamisesta ensi yön Winnipeg Jets-kamppailussa ei ole vielä täyttä varmuutta, sillä hän joutui jättämään Blackhawksin edellisen ottelun Vegas Golden Knightsia vastaan sairauden vuoksi väliin.

Jetsin maaliruisku Patrik Laine on kuitenkin jo huomannut maanmiehensä otteet, eikä säästele kehujaan.

– Treenasin muutaman kerran hänen kanssaan kesällä ja luulen, että olemme pelanneet takavuosina kerran samassa junioriturnauksessa, Laine muistelee Blackhawksin nettisivulla ja jatkaa:

– Hän on tietenkin hyvä pelaaja ja tehnyt jo jonkin verran pisteitäkin. Olen nähnyt pari Chicagon peliä ja hän on suoriutunut niissä mainiosti. On mahtavaa nähdä nuorten pelaajien pääsevän heti noin isoon rooliin joukkueessa. Ei ole helppoa pelata NHL:ssä 20 minuuttia illasta toiseen, mutta mielestäni hän ansaitsee sen.

Jokiharju on kellottanut tällä kaudella pelaamissaan 23 ottelussa jääaikaa keskimäärin vajaat 21 minuuttia per peli ja summanut tehot 0+10.