Jesse Puljujärvi lähettiin lauantaina AHL:ään.

Edmonton Oilersin ratkaisu oli odotettu, sillä 20-vuotias suomalaishyökkääjä ei ole vakuuttanut alkukaudesta. Tilillä on vain 11 ottelua, joissa hän on viimeistellyt ainoastaan yhden maalin – näytöt ovat siis jääneet kovin laihoiksi.

AHL:ssä Puljujärvi saa hyvin vastuuta ja sitä kautta onnistumisia, mutta pidemmän päälle farmiin lähettäminen ei ole enää oikea ratkaisu. TSN-toimittaja Bob McKenzien mukaan maisemanvaihdos saattaa olla väistämättä edessä.

– En ole vielä valmis allekirjoittamaan väitettä, etteikö Puljujärvestä olisi NHL-pelaajaksi. Ymmärrän toki, ettei hänen työskentelynsä ole ollut tähän mennessä vaikuttavaa. Tämä tilanne vaikuttaa siltä, että hänen aikansa saattaa tulla Edmontonissa tiensä päähän, McKenzie pohti Bobcastnimeä kantavassa lähetyksessä.

Puljujärven kohdalla on muistettava, että hän pelaa jo uransa kolmatta kauttaan NHL:ssä, eikä viime aikoina ole tapahtunut mullistavaa kehitystä. Kaiken lisäksi viimeaikaiset ratkaisut ovat olleet varmasti rankkoja suomalaiselle. Tästä syystä uusi seura voisikin muuttaa kaiken.

– Uskon, että Puljujärvi sekä Oilers ovat turhautuneita. Mielestäni tilanne on sellainen, että se tulee todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin tiensä päähän, McKenzie arvioi.