Suomalaistähti auttanut NHL:n heittopussin uskomattomaan liitoon – samaa nähty viimeeksi viisi vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotes on yksi NHL:n alkukauden kirkkaimmista yllätyksistä. Kun taalajäillä pudotuspelejä edellisen kerran kesällä 2012 pelannut joukkue kaatoi viime yönä Carolina Hurricanesin numeroin 4-3, venytti se voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Maalivahti Antti Raannan edustama Coyotes on seuran lähihistorian mittapuulla ainutlaatuisessa vireessä. Joukkue on edellisen kerran yltänyt vastaavanlaiseen marssiin lähes päivälleen viisi vuotta sitten, loka-marraskuussa 2013.

Tuolloin jalkoihin jäivät Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Nashville Predators, San Jose Sharks ja Vancouver Canucks.

Nyt Arizona on kukistanut peräperää Columbus Blue Jacketsin, Canucksin, Tampa Bay Lightningin, Ottawa Senatorsin ja viimeisimpänä siis Hurricanesin.

Kamppailun suurimpia hahmoja oli kakkostähdeksi valittu Raanta. Hän joutui huhkimaan pelissä kumilätkän eteen kunnioitettavat 48 kertaa.

Suomalainen on ollut jo aiemmin kaudella yksi joukkueensa menestyksen ruumiillistumia. Raannan torjuntaprosentti on komea 92,6, päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 1,99.

TORILLA TAVATAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️