Dallas Starsin suomalaispuolustaja Julius Honka ei ole vieläkään pystynyt täyttämään niitä odotuksia, joita hänelle asetettiin vuonna 2014, kun hänet varattiin ensimmäisen kierroksen 14. pelaajana.

Honka on aloittanut viidennen kautensa Pohjois-Amerikassa vaisusti, kun 17 ottelun jälkeen kasassa on hyökkäävälle puolustajalle vaatimattomat tehot 0+3. 22-vuotias kiekkolupaus on tipahtanut Starsin puolustuksessa arvoasteikolla pahasti viidenneksi tai kuudenneksi puolustajaksi – siitäkin huolimatta vaikka tähtipakki John Klingberg on sivussa loukkaantumisen takia.

Honka ei mahdu tällä hetkellä edes kumpaakaan Starsin ylivoimakoostumukseen, vaan hänen edellään on jopa neljä muuta puolustajaa.

The Athletic -lehden Starsiin perehtynyt toimittaja Sean Shapiro uskookin, että Hongan ajat Starsissa alkaa olla luetut.

– Stars odottaa vieläkin Hongan kehittymistä pelaajaksi, jota he kaavailivat hänestä varaamisen jälkeen. Häntä on johdettu huonosti aikaisempien valmentajien ja toimihenkilöiden toimesta, mutta Klingbergin loukkaannuttua hänelle aukesi loistava mahdollisuus näyttää, että #FreeHonka (vapauta Honka) -ilmiö oli heidän syytänsä. Tähän mennessä asiat ovat menneet nuorella puolustajalla aivan sikin sokin, eikä hän ole tehnyt tarpeeksi asioita, jotta häntä voisi palkita, Shapiro analysoi.

Shapiro näkee Hongan potentiaalisena vaihtonappulana, mutta hän huomauttaa suomalaispuolustajan kauppa-arvon olevan todella alhainen.

– Hänen vaihtoarvonsa yksi yhteen -kaupassa ei ole korkealla – miettikää vaikka mitä Stars sai Jamie Oleksiakista viimeksi (ehdollinen neljännen kierroksen varaus). Hän voi kuitenkin olla osana isompaa vaihtokauppaa, toimittaja uskoo.