Toronto Maple Leafsin ja tähtihyökkääjä William Nylanderin sopimuskiista on ollut yksi syksyn puhutuimpia puheenaiheita.

Viime kaudella yli 60 pistettä nakuttanut ruotsalainen on joutunut katsomaan seuransa kaikki alkukauden ottelut sivusta, koska jatkosopimusta ei vain ole saatu tehtyä.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan tilanteeseen ei ole tullut suurta muutosta, vaan osapuolet ovat vieläkin ”umpikujassa”.

– Viikottainen Nylander-päivitys: tilanne on umpikujassa. Kumpikaan osapuoli ei liiku. En usko, että Toronto on kuitenkaan vielä valmis kauppaamaan häntä, mutta he tietävät, että nyt on aika aloittaa miettimään mitä hänestä olisi tarjolla, Friedman sanoi.

Maple Leafsin GM:n Kyle Dubasin viimeaikainen toiminta antaa hyvin viitteitä siitä, että seurassa on alettu pohtimaan jo vaihtokaupan mahdollisuutta.

– Ei ole sattumaa, että Dubas matkusti Philadelphiaan, Los Angelesiin, Minnesotaan ja Carolinaan, jotka kaikki ovat mahdollisia vaihtopartnereita. Ei olisi yllättävää, jos Maple Leafs kohdentaisi NHL-seurat jotka sopisivat kaupankäyntiin, eikä vain ilmoittaisi julkisesti Nylanderin saatavuudesta, Friedman jatkoi.