Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on totisesti ottanut hyödyn irti Toronto Maple Leafsin sopimussopasta tähtihyökkääjä William Nylanderin kanssa.

Nylanderin ollessa sivussa peleistä, Kapanen nousi alkukaudella Maple Leafsin kärkiketjuihin ja tulos on ollut sen jälkeen huikeaa. 22-vuotias toisen polven kiekkotähti on nakuttanut 20 ottelussaan kovat tehot 8+6=14.

The Athletic -lehden Maple Leafsin asiantuntija James Mirtle päätti arvioida 20 pelatun ottelun jälkeen kaikki Maple Leafsin pelaajat ala-asteelta tutulla kirjainarvioinnilla.

Mirtle ei ujostellut Kapasen kohdalla, vaan asetti suomalaisnuorukaiselle parhaan mahdollisen arvosanan A+.

– Ihan rehellisesti, en tiennyt hänen pystyvän tuohon. Kapanen on ottanut AHL-komennukset raskaasti ja on syntynyt paljon keskusteluita, millä innolla hän aikoo kehittää puutteitansa pelaajana. Hän käytännössä kasvoi Carolinan ja Philadelphian pukukopissa, joten hänestä ehkä tuntui, että hänen olisi pitänyt olla Maple Leafsin mukana paljon vakituisemmin, Mirle analysoi.

– Todellisuus on kuitenkin se, että hän on vasta 22-vuotias. Näemme juuri nyt, kuinka hänen uskomaton nopeutensa konkretisoituu isompiin asioihin. Kiitos siitä kuuluu hänen kärsivällisyydelleen kiekon kanssa sekä halukkuudelle laukoa kiekkoa useammin. Jos hän jatkaa kehittymistään, voin vihdoin syödä sanani siitä, että Maple Leafs ei saanut tarpeeksi laatua takaisin Phil Kessel -vaihtokaupassa, kiekkotoimittaja jatkoi.

Kapasen saama arvosana A+ oli todellinen harvinaisuus Mirtlen papereissa. Vain maalivahti Fredrik Andersen ja GM Brendan Shanahan saivat vastaavan. Megatähdet Auston Matthews ja John Tavares eivät jääneet kuitenkaan kauaksi taakse arvosanallaan A.