Viime yönä joukkueelleen 2-2-maalin iskeneen Jonathan Toewsin osuma oli supertähden uran 299:s NHL-jäillä. Komeaa 300 häkin rajapyykkiä lähestyvä kanadalainen nousi tuolla maalilla joukkueen kaikkien aikojen sisäisessä maalipörssissä jo kuudenneksi ohi Dennis Hullin.

Kapteenin tai apukapteenin natsoja koko uransa Blachwaksissa kantaneen kipparin seuraava selkä tilastossa on edelleen kaukaloissa viilettävä Patrick Kane 323 kihauksella.

Sisäisen pörssin keulilla on noin 1 200 NHL-ottelun Bobby Hull (604). Ainakin iän puolesta jäljellä olevien pelivuosien perusteella sekä Toews, 30, että Kane, 29, voivat nousta ajansaatossa jopa koko tilaston kärkeen. Kummatkin ovat pelanneet taalajäillä kaudesta 2007-08 lähtien.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jonathan Toews scored the 299th goal of his NHL career (all w/ CHI) to pass Dennis Hull (298) for sole possession of sixth place on the @NHLBlackhawks' all-time list. #NHLStats #CHIvsVAN

Sesongin alku on ollut NHL:n yhdelle kuluvan vuosikymmenen dynastiajoukkueista haastava. Nyt Blackhawks tarpoo kolmen ottelun tappioputkessa, kun viime yönä se hävisi Vancouver Canucksille luvuin 2-4. Chicago on konferenssissaan kahdeksantena.