Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven kausi on mennyt täysin vastoin odotuksia penkin alle.

Puljujärvi on joutunut istumaan tällä kaudella Oilersin 15 ottelusta jopa viisi katsomon puolella. 10 pelatussa ottelussa Puljujärvellä on kasassa vain yksi maali, joten suomalaisnuorukaisen ruuti on litimärkää.

The Athletic -lehden Oilersiin perehtynyt asiantuntija Jonathan Willis näkee vain yhden ratkaisun olevan oikea Puljujärven kohdalla.

– Oilers tarvitsee oikeita laitahyökkääjiä, joten vaihtokauppa olisi epämieluisa vaihtoehto. Puljujärven täytyy pelata. Se jättää vaihtoehdoksi AHL:n, jossa päävalmentaja Jay Woodcroft ja kumppanit ovat tehneet innostavia asioita lupaavien pelaajien kuten Bensonin, Marodyn ja Hebigin kanssa. Hän voisi tehdä vielä parempia asioita Puljujärven kanssa, Willis uskoo.

Vuoden 2016 varaustilaisuudessa neljäntenä pelaajana valitun pelaajan lähettäminen farmiin on kuitenkin monien mielestä hieman kyseenalainen liike.

– Se on nöyryyttävää paljon puhutulle lupaukselle joutua farmiin, varsinkin sen jälkeen, kun hänet on juuri tuotu väkisin sisään NHL:ään. Se nöyryytys ei kuitenkaan saa olla vahvan NHL-uran edessä, joka siitä seuraa. AHL on oikea ponnahduslauta nuorelle pelaajalle – myös sille, joka pelasi teininä NHL:ssä, Willis vakuuttaa.