Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Juho Lammikon nimi ei ehkä sanonut monellekaan suomalaiselle mitään ennen Helsingissä pelattuja NHL-otteluita. Jos Florida Panthers -hyökkääjän tunnistamisessa on vieläkin vaikeuksia, helpottaa sitä eräs huvittava yksityiskohta.

NHL:ssä taannoin pistetilinsä avanneelta suomalaiselta puuttuu hampaita, ja ainakin suu auki hymyillessä hänet oli helppoa tunnistaa Helsingissä. Puuttuvista hampaista Lammikko on kertonut parikin erilaista tarinaa:

– Ensimmäinen tippui OHL:ssä ja pari vuotta sitten kesällä Luvialla tippui toinen höntsäpelissä. Kaikella on hintansa, Lammikko virnisteli NHL.com/fi-sivuston haastattelussa.

– Kiekkoa on tullut syötyä. Välillä kun on asunut yksin Jenkeissä, eikä ole ollut ruokaa, niin on täytynyt ottaa kiekko mukaan hallilta, suomalainen räväytti puolestaan NHL Suomi -sivustolle.

Ilmeisen huumorintajuinen suomalaishyökkääjä on ihastuttanut huvittavien kommenttien lisäksi myös kaukalosssa. NHL:ssä pelejä on debyyttikaudella kertynyt vyölle jo 13 kappaletta.

Kippari ja maanmies Aleksander Barkovista on ollut suuri apu.

– Auttaa todella paljon, kun saa puhua suomea. Jos tulee jotain kysyttävää, niin aina voi kysyä Sashalta.

– On aivan uskomatonta, että saan olla samassa joukkueessa noin upean suomalaispelaajan kanssa.

Lammikolla on aihetta iloon kelvollisen henkilökohtaisen panoksen lisäksi myös joukkuetasolla. Ensi yönä kauttansa jatkava Florida viilettää neljän ottelun voittoputkessa.

Suomalaisen purukalustosta voit katsoa kuvan esimerkiksi hänen Instagram-tililtään painamalla tätä.