Leijonien riveissä nähdään Karjala-turnauksessa todellinen ”Amerikan vahvistus”.

Teemu Kivihalme on pelaaja, joka on elänyt Suomessa vasta 1,5 vuotta. USA:n ja Suomen kansalainen teki ison hypyn urallaan kesällä 2017, kun hän päätti hypätä Oulun Kärppien riveihin.

Se on kannattanut. Kivihalme on noussut kiekollisella taidollaan Liigan kiinnostavimpien pakkien joukkoon. Nyt se palkittiin maajoukkuekutsulla – nuori pakki pelasi ennakkoluulottomasti, vaikka Suomi hävisi torstaina Venäjälle 0-3.

Kivihalmeen hyppyä Leijoniin haittaa yllättävä kielimuuri. Pakki ei puhu lainkaan suomea – sen myötä hän on tarvinnut tulkkausapua Leijonien kopissa.

– Olen saanut tulkkausapua valmennukselta sekä joukkuekavereiltani. Ymmärrän pari sanaa – ja yritän oppia jatkuvasti enemmän. Opin hitaasti – haluaisin oppia kielen nopeammin, mutta suomi on vaikea kieli, Kivihalme virnistää Leijonat.comin haastattelussa.

Puolustaja kertoo, että nyt edessä on paluu koulun penkille. Tällä hetkellä sanavarastoon kuuluu muutamat kirosanat, ruokatermit sekä fraasit. Enemmän pitäisi kuulemma osata.

– Nyt minun pitää varsinkin opetella kieltä, kun pääsin Leijoniin. Tämä on tärkeä juttu, pakki kiteyttää.

Vaikka kieli on eri, huokuu nuoren pakin ilmeistä ja eleistä kiitollisuus ja ylpeys. Kivihalme painottaa, että uutinen on todella iso juttu suomalaistaustaisessa perheessä.

– Saan edustaa Suomea. Se tekee minut hyvin ylpeäksi. Tämä on iso juttu minulle ja koko perheelleni. Olen todella kiitollinen, Kivihalme kiteyttää.

Miten hyppy Suomeen on sujunut? Lue koko Kivihalmeen haastattelu TÄSTÄ.