Jesse Puljujärvi koki jättimäisen pettymyksen muutama viikko sitten, kun Edmonton Oilers lähetti hänet farmiseura Bakersfield Condorsiin.

20-vuotias suomalaislupaus ei kuitenkaan painanut päätään pensaaseen, vaan on syttynyt kovaan vireeseen AHL-jäillä. Puljujärvi on summannut kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 1+2, mutta mikä tärkeintä, hänen peli-ilmeensä on aivan eri luokkaa kuin aikaisemmin tällä kaudella.

The Athletic -lehden toimittaja Daniel Nugent-Bowman näkee Puljujärven otteissa ison muutoksen.

– Condors hävisi Colorado Eaglesille lukemin 4-3. Puljujärvi oli ehdottomasti joukkueensa paras pelaaja. Hän oli kaikkialla jäällä. Hän oli jatkuvasti mukana pelissä ja hän yritti tehdä asioita jokaisessa vaihdossa. Hän on aivan eri pelaaja, kuin mitä hän oli Oilersissa, Nugent-Bowman hehkutti.

Myös Condorsin päävalmentaja Jay Woodcroft näki paljon hyvää tähtipelaajansa esityksessä.

– Jesse on ollut heti ensimmäisistä minuuteista asti todella yritteliäs hyökkäyspäädyssä. Hän luistelee todella hyvin. Hän ymmärtää, että palkinto tulee, kun menee maalille sekä rajuille alueille. Hän ampuu kiekkoa hyvin – hän on uhka jäällä, Woodcroft ylisti.

Päävalmentaja näki Puljujärven pelissä myös kehitettävää.

– Jotain asioita hänen pelaamisessa täytyy vielä puhdistaa. Hän haluaa vakavasti tehdä myös niin. Mutta hyökkäyspäädyssä hän oli todella yritteliäs tänään.