© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Marko Anttilan poissaolo on Jokereille todella iso menetys – suomalaisasiantuntija nostaa erinomaisen esimerkin: ”Se kertoo olennaisen”

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

KHL:n läntisen konferenssin kolmantena olevan Helsingin Jokereiden status alkaa vakiintua. Sen rutiini riittää kaatamaan keskikastissa ja sen alapuolella olevat joukkueet illasta toiseen, mutta kärkijoukkueita vastaan sen pitää voitosta taistellakseen venyä äärimmilleen.

Viittä voitettua ottelua lokakuussa seurasi kolme tappiota Jekaterinburgia, Magnitogorskia ja TsSKA:a vastaan. Kahdesta viimeisestä ottelusta se on kuitenkin ottanut voitot, viimeisimpänä nimekkäästä Lokomotiv Jaroslavlista kotikentällä lukemin 4-3.

Viasatin selostajan ja jääkiekkoasiantuntija Antti Mäkisen mukaan tuurin kautta saavutettu Lokomotiv-voitto oli tärkeä.

– Jokereiden kohdalla iso asia on se, että se pystyi kaatamaan Lokomotiv Jaroslavlin, vaikka kokoonpanosta puuttui puoli tusinaa joukkueen avainpelaajia, Mäkinen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Joukkueella kävi tuuri tuossa ottelussa, sillä loppulukemat 1-5 olisivat olleet pelillisesti oikeutetut. Pomput olivat kuitenkin kohdillaan ja Jokerit saa siitä varmaan potkua.

Pelkällä onnella ei parhaita vastaan yleensä ratsasteta pitkään. Keskiviikkona Hartwall Arenassa vierailee itäisen konferenssin kakkonen Avangard Omsk.

– Keskiviikon ottelu on iso ja vaikea. Omsk on tunnetusti erittäin hyvä joukkuepelin suhteen ja sen riveistä löytyy KHL:n kärkiyksilöitä sekä NHL:stä tulleita laatupelaajia, esimerkkeinä Cody Franson, David Desharnais ja Kris Versteeg.

Helsinkiläisten edellistä ja keskiviikkoillan vastustajaa yhdistää eräs laadukkaan seuran ominaisuus.

– Omskia ja Lokomotivia yhdistää juniorituotannon laatu. Seurat pystyvät kasvattamaan omista kasvateista laatupelaajia KHL:ään asti. Molemmat organisaatiot panostavat rahallisesti isoja määriä junioriakatemiaan ja ovat tässä työssä Venäjän ehdotonta kärkeä, Mäkinen kertoo.

Loukkaantumissuma huolena

Loukkaantumistilanne vaikeuttaa Jokereiden valmistautumista illan otteluun. Nicklas Jensen, kapteeni Peter Regin sekä Marko Anttila ovat ainakin varmuudella sivussa. Viimeisenä mainitun Anttilan menetys on Jokereille raskaampi kuin moni osaisi kuvitella.

– Hän on yksi vaikeimmin korvattavia pelaajia Jokereiden kokoonpanossa. Isokokoinen ja hyvä liike, äärimmäisen vahva yhdellä yhtä vastaan –tilanteissa, voittaa paljon kiekkoja kamppailutilanteissa. Lisäksi hän on yksi sarjan parhaita kiekon suojaajia.

– Kun Anttilan, Mika Niemen ja Antti Pihlströmin ketju on jäällä, Jokereiden nelosketju pystyy ottamaan oman pään pyörityksen haltuun ja viemään pelin vastustajan päätyyn ja tämän myötä vaihtamaan kiekollisena. Ykkösketju pääsee näin tekemään suoraan työtään. Anttilan puuttuessa tuosta ketjusta Lokomotivia vastaan, olikohan Mika Niemellä yhtään kosketusta kiekkoon punaviivan jälkeen. Se kertoo olennaisen Anttilasta, Mäkinen summaa.

KHL-studio Jokereiden ja Avangard Omskin väliseen otteluun Viasat Jääkiekko –kanavalla sekä Viaplayssa käynnistyy kello 18.00.

Anssi Shemeikka

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!