San Jose Sharksiin syyskuussa treidatulla tähtipuolustaja Erik Karlssonilla on lauantaina edessään varmasti alkukauden odotetuin ilta.

Sharks kohtaa tuolloin ensimmäistä kertaa siirron jälkeen vieraskaukalossa ruotsalaisen aiemman seuran Ottawa Senatorsin ja Karlsson kertoo olevansa odottanut hetkeä kovasti.

– En aio valehdella. Tarkistin heti kaupan jälkeen, milloin tämä ottelu pelataan, Karlsson toteaa NHL.com/fi:lle.

Karlssonilla on kotiinpaluista omakohtaistakin kokemusta, sillä hänen maanmiehensä, Ottawan pitkäaikainen kapteeni Daniel Alfredsson pelasi viimeisen kautensa Detroit Red Wingsin riveissä ja palasi kaupunkiin päivällään viisi vuotta ennen Karlssonin tulevaa paluuottelua 1.joulukuuta 2013 vierasjoukkueen paidassa.

– Tiedän suunnilleen, mitä on tulossa. Vietin silloin lähes koko päivän Danielin kanssa ennen peliä ja näin, kuinka hän yritti pitää itsensä kontrollissa ja tasapainossa. Nyt käyn itse läpi saman, Karlsson kertoo.

Alfredsson keräsi tuolloin tehot 1+1 ja Detroit voitti kamppailun 4-2, mutta suurin asia, joka illasta on varmaankin jäänyt mieleen ovat 20 000 fanin ”Alfie, Alfie” -huudot.

Todennäköisesti vastaavaa on luvassa myös lauantaina.