Pörssikärkien Mikko Rantasen ja Patrik Laineen varjoon otsikoissa jäänyt suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa loistavaa jälkeä tällä kaudella.

Vaikka Panthers kyntää NHL:n sarjataulukon häntäpäässä, on Barkov summannut 22 otteluun komeat tehot 8+12=20.

Barkovia vertaillessa muihin pelaajiin, on hyvä huomioida kuinka ylivertainen pelaaja Panthers-kippari on puolustuspäädyssä. The Point Hockey -sivusto antoi Barkoville ansaitsemaansa huomiota uusimmassa artikkelissaan, jossa uskotaan suomalaistähden raivaavan itselleen jopa kaksi NHL-palkintoa tämän kauden päätteeksi.

Sivuston mukaan Barkov voittaa Frank J. Selke -palkinnon (paras puolustava hyökkääjä) sekä Lady Byng -palkinnon (NHL:n herrasmiespelaaja).

Selke-palkintoon löytyy hyvin yksinkertaiset perustelut. Barkov johtaa kaikkia NHL-hyökkääjiä ylivoimaisesti 62 kiekonriistollaan sekä 141 syötönkatkollaan. Se mikä ei välttämättä paljastu tilastoissa, on Barkovin huima älykkyys sijoittua jäällä oikeaan kohtaan, jonka avulla hän voi usein eliminoida vastustajan hyökkäyksiä.

Kyseisistä tilastoista käy ilmi myös aivan uskomaton fakta: Barkov ei ole nimittäin ottanut yli 200 mailakatkostaan huolimatta yhtään jäähyä tällä kaudella.

Barkov on hommannut joukkueelleen jopa 18 ylivoimaa, jonka ansiosta hänellä on koko NHL:n paras erotus (+18) jäähyn hankkimisen ja jäähyn ottamisen välillä. Jos tämä jatkuu, on Barkovia vaikeaa syrjäyttää Lady Byng -palkinnon voittajasuosikkina.