Kärpät sortui käsittämättömään mokaan – Kaleva: Näin joukkueesta selitettiin katastrofaalista virhettä

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga kirjoitti torstaina nettisivuillaan, että sarjan kärkijoukkue Kärppien Otto Karvinen pelasi viime lauantain Kärpät-TPS-ottelussa, vaikka hänen kymppitilinsä oli kertynyt täyteen.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Karviselle kurinpitosääntöjen rikkomisesta yhden ottelun pelikiellon. Lisäksi Karvinen kärsii kymppilistan perusteella saamansa yhden ottelun automaattisen pelikiellon Kärppien seuraavassa ottelussa.

Tällä kaudella tehot 1+3=4 iskeneen Karvisen sivuun jäämisen lisäksi Kärpät kärsii myös taloudellisesti. Sille lätkäistiin 5 000 euron sakot.

Nyt joukkueen päävalmentaja Mikko Manner kertoi töppäyksestä Kalevalle.

– Muistin Karvisen kympin torstailta (15. päivän Jukurit-peli) ja tarkistin perjantaina ennen harjoituksia Liigan sivuilta Karvisen kymppitilin. Siellä oli kaksi kymppiä. Noista on itsekin välillä melko sekaisin, kun osa tulee CHL:ssä ja välillä pelirangaistusten yhteydessä ne nollaantuvat hassusti, luotsi valotti.

Jukurit-ottelun kymppi oli voimahyökkääjälle siis kauden kolmas, jonka takia hänen olisi pitänyt olla sivussa 17. päivä pelatusta TPS-mittelöstä.

– Minun virhehän se on, valmentaja on vastuussa siitä ketä laittaa kokoonpanoon. Olisi pitänyt tietää, etteivät ne kympit ole perjantaina vielä ehkä Liigalle päivittyneet, Manner manasi nostaen käden ilmaan virheen merkiksi.

– Pelaajahan tästä turhaan kärsii, vaikka tietysti itse on kymppinsä ottanut. Ihmiset kun touhuaa, niin sattuu ja tapahtuu. Ollaan jatkossa tarkempia.

Liigan vilkas viikonloppu pitää sisällään perjantaina ja lauantaina yhteensä 12 kamppailua. Kärpät punnitsee tänään HIFK:n Oulussa ja huomenna Helsingissä.