Jokerit sai perjantaina jobin postia sairastuvalta, kun seura tiedotti Nicklas Jensenin loukkaantumisesta.

Tanskalaishyökkkääjä on ollut joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies tehtyään alkukauden aikana 20 tehopistettä. Viasatin asiantuntijana nykyisin työskentelevä Ex-Leijona Esa Pirnes kertoo, kuinka iso lovi joukkueen iskukykyyn tuli tähtihyökkääjän kuuden viiikon mittaisen loukkaantumisen myötä.

Esa Pirnes, kuinka paha menetys Jensenin poissaolo on?

– Tosi paha menetys. Jokereilla on aika kapea rosteri. Kyllä se aika paljon heikentää joukkuetta, kun on Peter Regin ja Jensen pois. Joukkueella ei ole juurikaan ylimääräisiä pelaajia.

– Jensen oli hyvässä lennossa, kun teki Tallinnassa juuri pari maalia ja hänellä on sellaista omakohtaista taitoa tehdä tulosta. Hän on vahva tuloksentekijä hyökkäyspäässä ja mielestäni Jokereiden on pakko miettiä lisähankintoja. Toki en tiedä, mikä tilanne heillä on budjetin suhteen, Pirnes aprikoi.

Jokerit hävisi keskiviikkona Jekaterinburgille, mutta nyt vastaan asettuu Magnitogorsk. Minkälainen vastus se on helsinkiläisille?

– Se on kova mittari. Jokereiden pitää alkaa pikku hiljaa voittamaan myös kärkijoukkueita. Huonompia vastaan tuloksenteko ei ole tuottanut ongelmia, mutta näitä kärkijengejä vastaan pitäisi pystyä olemaan tehokkaampi. Harvoista paikoista pitää iskeä ja löytää ne tehot ylivoimapeliin.

Mitä parannusta haluisit nähdä ylivoimapelaamisessa?

– Pelaamisen täytyy olla nopeampaa ja määrätietoisempaa. Kiekko pitää tuoda rohkeasti ja
ennakkoluulottomasti nopeasti yli keskialueen. Se suora hyökkäys pitää käyttää heti hyväksi, eikä pidä ottaa niitä tuttuja omia yv-paikkoja ja alkaa vasta sitten pyörittämään. Vastustajan neliö pitää saada liikkeellä rikki.

Metallurg Magnitogorskin ja Jokereiden välinen ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssä klo 15.55 alkaen.