Iltalehti: Tarkkailijat paikalla – Leijoniin murtautunut Liigan superyllättäjä kiinnostaa jo NHL:ssä

Iltalehti kirjoitti aiemmin viikolla, että NHL:n kykyjenetsijät saapuivat Tampereelle tarkkailemaan Liigan kuluvan syksyn yllättäjää, ja A-maajoukkueeseen Karjala-turnauksessa murtautunutta Arttu Ruotsalaista.

Tuskin monikaan olisi ennen kauden alkua uskaltanut odottaa, että hyökkääjä pukee jo kuluvan syksyn kotiturnauksessa maajoukkuepaidan päälleen. Tai, että ilman odottamattomia takaiskuja hän pistää Liigan kausikohtaisen piste-ennätyksensä romukoppaan.

Nykyinen rekordi on peräisin viime kaudelta – 9+11=20. Tämän kauden saldo oli ennen lauantain peliä huikea 8+9=17.

Maajoukkuekomennus ja komeat pinnat taisivat yllättää pelaajan itsekin. Lähtökohdat kauteen eivät olleet mitkään aivan normaalit.

– Totta kai olen tiennyt aina, että taitoa riittää. Nyt oli erilaisempi kesä, kun suoritin intin. Tuli vähän yllätyksenä, kun ei niin hyvin päässyt treenaamaan. Mutta ei se näköjään ole haitannut yhtään, urheilukoulussa Helsingin Santahaminassa palvellut Ruotsalainen mietti Iltalehden mukaan.

Oululaislähtöinen hyökkääjä ei unelmiaan peittele.

– Totta kai NHL ja KHL ovat unelmana, ihan pienestä pitäen olen unelmoinut. Nyt se on vähän lähempänä, mutta ei parane lähteä keulimaan. Tulevat, jos ovat tullakseen, hyökkääjä painotti.