Vancouver Canucksin tulokassentteri Elias Pettersson on hämmästyttänyt monet mahtavilla otteillaan NHL:ssä.

20-vuotias ruotsalainen on takonut 12 pelaamassaan ottelussa hurjat tehot 10+7=17 ja ottanut paikkansa Canucksin ykkösketjun ja ylivoimapelin kapellimestarina komeetan lailla.

Syksyn mittaan runsaasti ylistystä kerännyt Pettersson on nyt saanut kehut myös kaikkien aikojen jääkiekkoilija Wayne Gretzkylta.

Kanadalaislegenda oli maanantaina vieraana Sportsnet 650:ssa ja puhe kääntyi nopeasti ruotsalaistaituriin.

– Minulla on ollut tilaisuus nähdä hänet TV:stä pari kertaa ja häntä on hauska katsoa. Pelissä on intohimoa ja energiaa ja nimenomaan sitä, mitä vancouverilaiset tarvitsevat Sedinien jälkeen, Gretzky totesi viitaten viime keväänä lopettaneisiin kaksosiin, Henrik ja Daniel Sediniin, jotka olivat vuosia Canucksin kantava voima.

Monet asiantuntijat ja kiekkofanit ovat verranneet Petterssonia pelityyliltään Gretzkyyn ja lähes 3000 tehopistettä taalaliigassa takonut legenda näkeekin heissä yhtäläisyyksiä. Hän ottaa vertailuun mukaan vielä kolmannenkin taiturin, Pittsburgh Penguinsin megatähti Sidney Crosbyn.

– Mielestäni meillä on samoja ominaisuuksia. Hänen peliälynsä ja pelinrakentamistaitonsa ovat mahtavalla tasolla ja niistä varmaankin vertailut tulevat. Hän muistuttaa minun lisäkseni myös Sidneyta (Crosby), sillä hänen on luotettava peliälyynsä ja vaistoonsa, koska ei ole mikään iso kaveri, Gretzky muistuttaa.