HELSINKI. Hartwall Arenalla kaikki alkaa olla valmista, kun Winnipeg Jets ja Florida Panthers iskevät yhteen torstaina sekä perjantaina.

Suomalaisittain otteluissa suurimmat odotukset kasaantuvat Aleksander Barkovin sekä Patrik Laineen ympärille. Suomessa Laine nauttii tällä hetkellä suurempaa suosiota, mutta Barkovilla on asiaan fiksu selitys. Panthers-tähti toteaa kuitenkin, että hän pyrkii muuttamaan asetelmaa.

– Yritän parhaani, mutta useat nuoret kiekkofanit eivät nähneet minun pelaavan Suomessa. Samalla kun olin jo lähtenyt, Laine voitti täällä kaiken mahdollisen ja teki paljon maaleja.

– Hän on erittäin suosittu kaveri Suomessa. En välitä siitä, että hän on suositumpi täällä, mutta yritämme voittaa pelit, ja yritän tehdä enemmän maaleja kuin hän, Barkov totesi itsevarmasti medialle.

Tähän mennessä kautta, Barkov on ollut tehopisteiden valossa parempi. Panthers-kapteeni on viimeistellyt yhdeksään otteluun kahdeksan (2+6) tehopistettä. Laine on puolestaan iskenyt 12 otteluun vasta viisi (3+2) tehopistettä.

SuomiKiekko seuraa NHL-seurojen harjoituksia ja otteluit paikan päällä.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen