Aleksander Barkovin ja muiden huomio kääntyy oleelliseen – joko Florida murtaa NHL-syksyn karun kirouksen?

© Kuva: Getty Images

Vaikka Suomen NHL-otteluiden ympärillä onkin riittänyt jos jonkinlaista kuhinaa esimerkiksi Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen suosiosta yleisöä vetäneisiin avoimiin treeneihin, alkaa keskittyminen hiljalleen kääntyä itse pääasiaan.

Kaksiosainen Helsingin tapahtuma alkaa torstaina Winnipeg Jetsin ja Florida Panthersin ensimmäisellä kohtaamisella.

Etenkin pantteripaidoille pisteillä olisi valtava merkitys, sillä joukkue ei ole onnistunut ottamaan vielä yhtään suoraa voittoa. Florida on itäisessä konferenssissä viimeisenä, joten varsinaisen peliajan voiton saaminen olisi taatusti tärkeää.

– Kun kiekko putoaa jäähän, kyseessä on peli. Sillä ei ole väliä, missä pelataan. Haluamme saada jaossa olevat pisteet. Tulimme tänne yrittääksemme voittaa nämä pelit ja teemme kaikkemme, jotta voimme voittaa. Sama koskee Winnipegiäkin, Panthers-kippari Barkov huomautti NHL.comin mukaan.

Kiivaan viikon oheisohjelma alkaa olla ohi. Kuten jo Barkov sanaili, on keskittyminen nyt runkosarjan pisteissä.

– Emme aio vetää mitään show’ta tai muuta kesken pelin.

Vaikka pisteiden tavoittelu vie loppuviikosta päähuomion, myönsi Barkov tapahtuman hienouden.

– Aiomme pelata niin kovaa kuin voimme ja yritämme sopeutua tunnelmaan. Tiedän, että täällä pelaaminen on todella mukavaa. Fanit ovat hyviä ja kaikki on erilaista kuin Amerikassa. Mutta pisteet olisivat todella suuria meille.

Panthers ja Jets kohtaavat Hartwall Areenalla tänään torstaina ja huomenna perjantaina kello 20 alkaen. SuomiKiekko-sivusto on paikan päällä Helsingissä.