Vuoden maali? Jämäpalkkainen NHL-hylkiö taituroi uskomattoman osuman – katso video!

Columbus Blue Jacketsiin kesällä siirtynyt Anthony Duclair muistetaan sensaatiomaisesta tulokaskaudestaan 2015-16, jolloin kanadalainen takoi Arizona Coyotesin paidassa komeat 20 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä.

Tämän jälkeen tuloskäyrä on lähtenyt jyrkkään laskuun ja mies on pelannut paikoitellen jopa AHL-kaukaloissa. Coyotesin mitta tuli täyteen viime kaudella ja mies kaupattiin lopulta Chicago Blackhawksiin.

Pelit eivät kulkeneet myöskään Original six -organisaatiossa, jonka seurauksena 23-vuotias Duclair jäi kesällä työttömäksi. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen tarjosi kuitenkin auttavan kätensä ja lätkäisi hylkiöksi muodostuneelle pelaajalle vuoden mittaisen ja 650 000 dollarin ”jämäsopimuksen”.

Duclair on ottanut erinomaisesti paikkansa joukkueessa ja tehnyt pelaamassaan kuudessa kamppailussa neljä tehopistettä (2+2). Maaleista viimeisin syntyi perjantain vastaisena yönä Philadelphia Flyersin verkkoon, kun kanadalaislaituri taituroi kenties jopa vuoden näyttävimmän osuman.

Duclair rynnisti laidan kautta kohti maalia ja kaatui jarruttaessaan mahalleen. Nuorukainen onnistui kuitenkin kiepauttamaan kiekon takaisin itselleen, jonka jälkeen hän niputti kaksi Flyers-pelaajaa ja lätkäisi pelivälineen ohi maalivahti Calvin Picardin.