Suljettu sarja ja sen tuomat ristiriidat ovat puhuttaneet kotimaisen Liigan ympärillä viime vuosina poikkeuksetta. Se, että suomalaisesta palloilulajin pääsarjasta ei voi pudota, on maamme mittapuulla harvinaista.

Esimerkiksi jalkapallon Veikkausliigassa viimeiseksi jäänyt putoaa suoraan Ykköseen, toiseksi viimeinen puolestaan joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

TPS:n voimahyökkääjä ja pelaajayhdistyksen hallituksen jäsen Jonne Virtanen ottikin asiaan kantaa vertailemalla kahta mainittua sarjaa.

– Se on hieno päivä tänään. Veikkausliigan kiinnostavimmat pelit pelataan sarjan peräpään joukkueiden toimesta, Virtanen kirjoitti Twitterissä.

TPS:n jalkapallojoukkue taistelee Veikkausliigan häntäpäässä sarjapaikkaansa vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että turkulaisten on pakko laittaa kentälle paras miehistö.

Jääkiekossa on toisin, kun Liiga on suljettu. Joukkueet voivat tehdä rosteriinsa suuriakin muutoksia, kun suljetusta sarjasta putoaminen on mahdotonta. Keväällä pelattavat runkosarjan viimeiset pelit ovat häntäpään joukkueille poikkeuksetta merkityksettömiä.

– Kun Liigaa on jäljellä pari kierrosta, niin ketä kiinnostaa, miten sijoilla 12-14 olevat joukkueet pelaavat?

Veikkausliigassa kokoonpanoja joudutaan miettimään syksyllä tarkkaakin sarjan päätöskierroksilla.

– Peräpään joukkueet vahvistavat Veikkausliigassa rosteria, kun taas Liigassa rosteri tyhjennetään.

Virtasen edustama TPS ei pelannut Liigassa lauantaina. Se kuuluu sarjan kärkipään joukkueisiin.