Chicago Blackhawksin suomalaistulokas Henri Jokiharju on saanut liitävän startin ensimmäiseen NHL-kauteensa.

19-vuotias puolustaja on vakiinnuttanut sensaatiomaisilla otteillaan paikkansa Blackhawksin ykkösparista NHL-tähti Duncan Keithin rinnalta.

Jokiharju on pelannut keskimäärin 21 minuuttia ottelua kohden, kun taas tasakentällisin hän johtaa Blackhawksin sisäistä pörssiä 19 minuutin ja 30 sekunnin keskiarvollaan. Nuori oululainen on summannut ensimmäiseen 12 otteluunsa loistavat tehot 0+7.

Jokiharjun paras peli tapahtui ehkä viime sunnuntaina, kun vastassa oli NHL:n parhaan pelaajan Connor McDavidin edustama Edmonton Oilers. Jokiharju pelasi kamppailussa 13 minuuttia ja 22 sekuntia tasakentällisin McDavidia vastaan ja tässä ajassa Blackhawks voitti maalipaikat murskaavasti 13-4.

Jokiharjun mielestä tämä esitys ei kuitenkaan ollut mitenkään iso asia. Se oli juuri sitä, mitä hän odotti ennen kauden alkua.

– Oloni on normaali. Tuntuu ihan hyvältä. Minusta tuntuu, että totun tähän peli peliltä enemmän. Teen töitä päivittäin, jotta kehittyisin, Jokiharju vastasi ja kohauttanut olkapäitään Oilers-pelin jälkeen The Athletic -lehden mukaan.

Jokiharjun isä, entinen Liiga-tähti Juha Jokiharju kuvailee poikaansa yhdellä sanalla: ”Itsevarma”.

– Hän on aina ollut tuollainen. Hän on aina unelmoinut NHL:ssä pelaamisesta. Totta kai kaikki unelmoivat siitä, mutta vain harva pääsee sinne. Noh, hän pääsi sinne. Se on aina ollut hänelle tavoitteena ja hän on tehnyt töitä sen eteen. Hänellä on aina ollut hyvä itsevarmuus. Se auttaa tässä asiassa. Kun virhe tapahtuu, hän ei jää ajattelemaan sitä liikaa. Huonon ottelun jälkeen, hän vain kiteyttää tilanteen ja jatkaa eteenpäin, isä-Jokiharju sanoi.

Blackhawksin leirissä on totisesti huomattu Jokiharjun itsevarma, mutta nöyrä olemus.

– Hänellä on ”swägiä”. Hänellä on ”swägimäistä” itsevarmuutta mukana. Sen näki heti – jopa aivan NHL-leirin alussa jo. Sitä on kuitenkin hyvällä, nöyrällä tavalla – uskoisin. Hän ei ole yhtään ylimielinen, hän vain uskoo itseensä ja kykyihinsä. Hänestä tuntuu, että hän olisi juuri oikeissa paikassa, veteraanivahti Cam Ward ylisti.