Suomalaismaalivahti sai kauden ensimmäisen mahdollisuutensa NHL:ssä – torjui heti voiton ja himmensi supertähdet voittolaukauskisassa!

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin suomalaismaalivahti Antti Niemi pääsi yön NHL-kierroksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella tolppien väliin ja auttoi Canadiensin voittolaukausten jälkeen 4-3-voittoon Pittsburgh Penguinsista.

Niemi sai mahdollisuutensa montrealilaisten ykkösvahti Carey Pricen kärsittyä flunssasta ja jouduttua jättämään kamppailun väliin.

Suomalainen torjui ottelussa 25 kertaa ja oli haparoivan alun jälkeen maalillaan erittäin varma.

Penguinsin Phil Kesselin toisessa erässä tekemän 3-3-maalin jälkeen Niemi sulki ovet ja kun ottelun ratkaisua etsittiin voittolaukauskisasta pimensi hän pittsburgilaisjoukkueen  supertähdet torjumalla ensin Jevgeni Malkinin yrityksen ja pakottamalla sen jälkeen Sidney Crosbyn omassa yrityksessään huonoon ratkaisuun.

– Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla en nähnyt montaakaan kiekkoa ja laskin kolme osumaa, mutta kolmannessa erässä ja jatkoajalla, varsinkin sen viimeisellä minuutilla, havaitsin laukaukset hyvin ja tunsin itseni varmemmaksi, Niemi kertaili suoritustaan Montreal Gazettelle.

35-vuotias suomalaiskonkari päätyi Canadiensiin viime marraskuussa pelattuaan sitä ennen Penguinsissa ja Florida Panthersissa yhteensä vain viisi ottelua.

Loppukauden hyvät otteet (19 ottelua, torjuntaprosentti 92,9) Habsin paidasssa toivat lopulta sopimuksen myös tälle kaudelle.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…