Monien nimekkäämpien suomalaismaalivahtien kerätessä suurimmat otsikot NHL:ssä on Columbus Blue Jacketsin kakkosvahti Joonas Korpisalo kaikessa hiljaisuudessa poistunut voittajana jokaisesta tällä kaudella pelaamastaan neljästä ottelusta.

Viime yönä 24-vuotias Korpisalo torjui 34 laukausta Blue Jacketsin voittaessa Buffalo Sabresin 5-4.

Sinitakkien tähtipelaajat kehuivatkin suomalaista vuolaasti ottelun jälkeen.

– Kun hän tekee isoja torjuntoja, saa se meidät haluamaan pelata paremmin. Hän on auttanut meitä pois monista tukalista tilanteista parissa viime pelissä, joukkueen tähtipuolustaja Seth Jones hehkutti Blue Jacketsin nettisivulla.

Joukkueen ykkössentteri Pierre-Luc Dubois puolestaan puolusti Korpisalon vielä toistaiseksi vaatimattomilta näyttäviä tilastoja.

– Hänen tilastonsa eivät oikein kerro siitä panoksesta jonka hän on meille antanut. Hän on pitänyt meidät peleissä mukana uskomattomilla pelastuksillaan, eikä hänen taakseen ole tehty helppoa maalia, Dubois kehui.

Korpisalo on neljässä ottelussaan laskenut keskimäärin 3,46 maalia torjuntaprosentin ollessa 89,7.

Vertailun vuoksi joukkueen ykkösveskari Sergei Bobrovski on kuudessa pelaamassaan ottelussa päästänyt taakseen maaleja keskimäärin 3,87 osumaa per peli torjuntaprosentilla 87,2. Tämän lisäksi venäläisvahdin ollessa maalinsuulla on ohiolaisseura voittanut vain kahdesti.