Juhannuksena 2016 NHL:ään ykkösenä varattu Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthews sai samaan aikaan kakkosena napatun Winnipeg Jetsin Patrik Laineesta niskalenkin joukkueiden viimeöisessä kohtaamisessa.

Kaksikon vertailu on ollut kiivasta varaustilaisuuden jälkeen, ja sama jatkui myös taannoin NHL.com/fi:ssä. Sivustolla kysyttiin muutamien eri toimittajien mielipiteitä pelaajista, ja viidestä journalistista Amalie Benjamin vannoi vahvasti suomalaisen nimeen.

– Minä innostun enemmän Laineesta, toimittaja aloitti.

Syitä oli monia. Suomalainen on heikosta alkukaudesta huolimatta näyttönsä antanut.

– Pidän Laineen arvaamattomuudesta ja persoonallisuudesta. Ei voi koskaan tietää, mitä hän tekee seuraavaksi, ollaan sitten kaukalossa tai sen ulkopuolella. Seuraan paljon Boston Bruinsin David Pastrnakin otteita, ja hän on samanlainen.

Pastrnak on osoittautunut melkoiseksi maalilingoksi. Tsekki on painanut Bruinsin sotisovassa kuluvalla kaudella yhdeksässä ottelussa tehot 10+5=15.

Vaikka toimittaja arvostuksena Lainetta kohtaan osoittikin, oli kommenteissa havaittavissa pientä vinoilua.

Ja syytä siihen on, sillä suomalainen on ollut toistaiseksi kaukana tasostaan. Jets-tähti on iskenyt kymmenessä pelissä vaatimattomat tehot 3+2=5. Myös tehotilasto on karu -3.

– Minua naurattaa yhä se ”Winnipeg on hyvä” -artikkeli, jonka Laine kirjoitti Players’ Tribuneen. Odotan innolla sitä, että Laine saisi tällä kaudella pakettinsa kasaan kaukalossa.

Laine yrittää pakettinsa kasaan saamista seuraavan kerran viikonloppuna, jolloin Winnipeg punnitsee Detroit Red Wingsin pelihuumorin.