Helsingin Jokereiden yleisömäärä on noussut tällä kaudella suureksi puheenaiheeksi.

Helsinkiläisten otteet ovat olleet kaukalossa vahvoja, mutta yleisömäärissä se ei ole näkynyt. Jokereiden KHL-otteluissa on nimittäin käynyt katsojia selvästi vähemmän kuin aiemmilla kausilla.

KHL:n mukaan Hartwall Arenalla on käynyt peräti yli 1400 katsojaa vähemmän ottelua kohden kuin viime kaudella. Tilasto on synkkää luettavaa, sillä samaan aikaan useilla venäläisjoukkueilla sekä Dinamo Riikalla yleisömäärät ovat kasvussa.

Päätimme tästä syystä kysyä Suomen suurimmasta jääkiekkoaiheisesta Facebook-ryhmästä, Jääkiekon olohuoneesta, miksi yleisöä ei käy enää samalla tavoin Hartwall Arenalla kuin aiemmin.

– Suomessa on liikaa kiekkoo. Ei riitä katsojia joka paikkaan. Televisionti. Jokereita kohdellaan mediassa aika epäreilusti, Jani Paasonen näkee asian.

– Kalliit liput? Siis jos perhe kaks aikuista ja kaks lasta menee peliin, niin paketti on helposti yli toista sataa, Matti Romppainen kirjoittaa.

– Edelleen hyvissä katsojaluvuissa ollaan kun liigaan vertaa. Yksi ongelma on, että KHL:ssä on vastustajan faneilla pitkät matkat vieraspeleihin. Halleissa monesti vaan kotijoukkueen kannattajat, mutta kun Pietaria vastaan peli niin hallilla on porukkaa, Henry Kokko kommentoi.

– Suomalainen tähti puuttuu. Suomalainen urheilukulttuuri on vielä niin itseriittoista, että vaaditaan ns. oma poika, Miikka Snell näkee tilanteen.

– KHL:n poliittinen liiga ei vain nappaa enää, Miika Taskinen lataa ytimekkäästi.

– Ketä kiinnostaa sarja, mitä Jokereilla ei ole koskaan mahdollisuutta voittaa. Tosipelit kun alkaa, niin tuomarit astuu kuvaan, Åke Kainulainen kommentoi.

Jos haluat liittyä jääkiekkoaiheeseen keskusteluun mukaan, niin voit tehdä sen tästä: https://www.facebook.com/groups/kiekkohuone/.