NHL:ään murtautunut nuori suomalaispuolustaja muisteli takavuosien vaikeaa hetkeä – ”Itkin viisi tuntia”

© Kuva: Getty Images
Kiusaavatko Sputnikit HIFKiä? Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Suomalaispuolustaja Juuso Välimäki yllätti NHL-harjoitusleirillä monet ja murtautui Calgary Flamesin kokoonpanoon, kun kausi taalaliigassa lokakuun alussa alkoi.

Tähän mennessä vastuuta on tullut neljässä ensimmäisessä ottelussa tasaisesti yhä enemmän ja enemmän ja peliaika on kasvanut jo noin 17-18 minuuttiin per peli.

Flamesin vieraspelimatkalla 20-vuotiaalla Välimäellä oli myös aikaa muistella seitsemän vuoden takaista aikaa, jolloin hän suunnitteli koko kiekkouransa paketoimista.

– En muista paljoakaan ajasta jolloin olin nuorempi, mutta ollessani 13-vuotias pääsin ensimmäiselle nuorten maajoukkueen tryout-leirille. En kuitenkaan mahtunut joukkueeseen ja mentyäni kotiin sanoin vanhemmilleni etten halua enää pelata, vaan lopetan koko jääkiekon, Välimäki kertoi Sportsnetille.

Seuraavana päivänä oli tarkoitus mennä ostamaan uudet luistimet, mutta suomalaisnuorukainen totesi ettei niille ollut tarvetta.

– Itkin viisi tuntia. Vanhempani yrittivät sanoa ettei kyseessä ole maailmanloppu, mutta olin shokissa etten mahtunut joukkueeseen.

Luistimet lopulta ostettiin ja Välimäki pelasi jääkiekkoa jo samana iltana. Näyttämisen halu oli kova.

– Halusin näyttää kaikille heidän tehneen suuren virheen ja että minusta tulisi vielä pelaaja. Äitini kertoi myöhemmin nähneensä silmistäni tuolloin, että pelaisin jonain päivänä NHL:ssä, Välimäki kertoo.

Tuona päivänä kaikki muuttui ja puolustaja teki myöhemmin myös rohkean ratkaisun lähdettyään vain 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan pelaamaan junioriliiga WHL:ään.

Vietettyään kolme vuotta Tri-City Americansin joukkueessa oli Välimäki lopulta valmis nappaamaan paikan Flamesin kokoonpanosta.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Kiusaavatko Sputnikit HIFKiä? Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!