Carolina Hurricanesin ykkössentterinä alkukauden kahdessa ensimmäisessä pelissä viilettänyt Sebastian Aho, 21, on saanut sesongilleen lentävän lähdön. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on summannut tehot 1+2 tehotilaston näyttäessä lukemaa +2.

Uudelle pelipaikalle vaihtanut suomalainen nauttii kehuista joukkueessaan. Kaksi NHL-legendaa intoutui kehumaan Ahoa hänen viimeaikaisten otteiden seurauksena.

Maailmanmestari ja Stanley Cup -voittaja, joukkueen nykyinen luotsi Rod Brind’Amour ja kolminkertainen Stanley Cup -mestari sekä joukkuekaveri Justin Williams ylistivät suomalaista.

– Aho on ollut järisyttävän hyvä. Hän on yksi liigan tehokkaimmista pelaajista ja kykenee tekemään kiekolla huimia asioita. Sebastianin työskentelystä ei juuri huomaa, ettei hän ole pelannut aiemmin keskushyökkääjänä, Brind’Amour ylisti NHL.com/fi:n mukaan.

Myös Williams on innoissaan Ahon otteista.

– Keskushyökkääjät on totuttu näkemään kaksimetrisinä torneina, jotka dominoivat tapahtumia sekä koollaan että luistelullaan. Lisäksi aloitusympyröissä täytyy olla vahva.

– Aho on siinä suhteessa poikkeustapaus, ettei hänen tarvitse poukkoilla jokaiseen kulmavääntöön, vaan hän pystyy dominoimaan sijoittumalla hyvin sekä pysymällä kiekossa erinomaisen peliälynsä ansiosta. En usko, että uusi pelipaikka tuottaa hänelle ongelmia kauden aikana.

Ahon Carolina hakee jatkoa pisteputkelleen seuraavan kerran ensi viikon puolella pelattavassa NY Rangers -ottelussa.