Mitä ihmettä? NHL-hyökkääjä allekirjoitti vuosi sitten lähes 10 miljoonan dollarin sopimuksen – nyt asuu vanhempiensa luona ja pelaa farmissa!

© Kuva: Getty Images
Suomi voittaa Ruotsin - lunasta jättikerroin 30,00

Jos allekirjoittaa kolmivuotisen ja 9,45 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, ei varmaankaan odottaisi pelaavansa vuotta myöhemmin toisen NHL-seuran farmijoukkueessa ja asuvansa vanhempiensa talossa.

Kanadalaishyökkääjä Sam Gagnerille kuitenkin kävi näin.

Vancouver Canucksissa viime kaudella uuden sopimuksensa ensimmäisenä vuonna 74 ottelussa tehot 10+21=31 nakuttanut Gagner ei pystynyt vakuuttamaan seurajohtoa ennen NHL-kauden alkua harjoitusleirillä ja matka vei waivers-listan kautta farmiin.

Canucks suostui miehen pyyntöön päästä lähellä perhettään olevaan farmijoukkueeseen ja hänet lainattiin lopulta Toronto Maple Leafsin AHL-yhteistyöseura Marliesiin.

Gagnerille vancouverilaisjoukkueen päätös tuli täytenä yllätyksenä.

– Olin shokissa. En todellakaan odottanut sitä. Luulin allani olevan ihan riittävän hyvä harjoitusleiri ja että olisin näyttänyt 11-vuotisen urani aikana pystyväni murtautumaan joukkueeseen, Gagner totesi Sportsnetille Marliesin harjoituksissa tiistaina.

Mitä Canucks-johto sitten sanoi Gagnerille syyksi, ettei hän mahtunut joukkueeseen?

– Heidän mukaansa nyt kasassa oleva hyökkäyskalusto pystyy hoitamaan homman. Olin hyvin yllättynyt tähän, koska he tekivät kuitenkin kanssani pitkän sopimuksen vuosi sitten, Gagner kummastelee.

Kaikesta huolimatta Gagner kertoo olevansa kiitollinen, että pääsi pelaamaan Torontoon, mistä on kotoisin. Hänen vaimonsa Rachel ja perheen kaksi poikaa jäivät Vancouveriin, mutta Torontosta Gagnerilla on kuitenkin suora lentomahdollisuus heidän luokseen.

Canucksin oma farmijoukkue, Utica Comets sijaitsee New Yorkin osavaltiossa huomattavasti hankalampien yhteyksien päässä.

Vancouverilaisseuralla on mahdollisuus kutsua Gagner kauden mittaan takaisin NHL:ään ja palauttaa takaisin Marliesiin aina niin halutessaan.

Kanadalaisella on myös vaihtoehtoinen paikka, jossa majailla, mikäli kyllästyy asumaan vanhempiensa nurkissa. Toronto Maple Leafsin tähtisentteri ja Gagnerin lapsuudenystävä John Tavares on tarjonnut mahdollisuutta muuttaa luokseen.

– Saatan tarttua siihen, en tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta otan päivän kerrallaan, Gagner toteaa.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Suomi voittaa Ruotsin - lunasta jättikerroin 30,00