Miljoonien jättidiili taskuun? Lähde: Sebastian Aho neuvottelee uudesta NHL-diilistä

© Kuva: Getty Images

Sebastian Aho on päässyt syksystä hurjaan liitoon NHL:ssä.

Alkukaudesta pisteitä jo kahdeksassa ottelussa putkeen iskenyt suomalainen on pelaamassa itselleen samalla uutta rahakasta diiliä. Ahon nykyinen tulokassopimus päättyy tähän kevääseen.

Taustalla kuhisee jo. Toimittaja Pierre LeBrunin mukaan Ahon agentti Gerry Johannson matkusti perjantaina Carolinaan. Osapuolet ovat neuvotelleet viikonlopun ajan uudesta diilistä.

Nuoren hyökkääjän kannalta neuvotteluasema on herkullinen. Aholla on allaan upea viime kausi. Kun alkukaudesta nuori tähti on iskenyt kahdeksaan otteluun jo pisteet 4+9=13, on edessä hurja palkankorotus.

On helppo ennustaa, että Ahoa odottaa massiivinen miljoonadiili. LeBrun vertaa suomalaista William Nylanderiin, joka on vaatinut Toronto Maple Leafsilta peräti kahdeksan miljoonan dollarin vuosituloja. Maple Leafsin pomot ovat noin kuuden miljoonan linjoilla.

Tuo neuvottelu voi vaikuttaa myös Ahon tuleviin palkkaneuvotteluihin. LeBrun spekuloi kaksikon yhteydestä: mikäli ruotsalainen saa itselleen rahakkaan diilin, voisi Ahon agentilla olla varaa nostaa palkkapyyntöä.

Aho on nousemassa tosissaan NHL-eliittiin. 21-vuotias huippunimi on NHL:n pistepörssissä jo sijalla viisi.