Mikko Koskinen nappasi ensimmäisen voittonsa Edmonton Oilers-maalilla hienolla tavalla, kun Nashville Predators kaatui kotikaukalossaan maalein 5-3.

30-vuotias suomalaisvahti torjui ottelussa 24 kertaa, eikä edes Predatorsin Filip Forsbergin kypärätemppu onnistunut pilaamaan Koskisen ensimmäistä esiintymistä taalajäillä yli seitsemään vuoteen.

– Hän oli mielestäni ilmiömäinen. Ei kovinkaan paljon laukauksia ensimmäisessä erässä, mutta kaikki tilanteet mitkä tulivat olivat erittäin vaarallisia ja hän torjui useita kertoja erinomaisesti. Tämä tuo hänelle ja koko joukkueelle varmasti rutkasti itseluottamusta, Oilers-luotsi Todd McLellan kehui Koskista ottelun jälkeen Edmonton Sunille.

Oilers katkaisi kamppailussa murheellisen sarjansa Predatorsia vastaan, sillä nashvillelaisjoukkue oli voittanut peräti 13 aiempaa kohtaamista.

– En välittänyt siitä (Oilersin heikosta saldosta Predatorsia vastaan) yhtään, halusin vain pelata. Kaikki joukkueet ovat tässä sarjassa hyviä ja meidän on laitettava joka ilta parastamme mikäli aiomme napata voittoja. Minulla oli paljon aikaa valmistautua tähän, Koskinen totesi urakastaan.

Suomalaisvahti pääsi nyt ensimmäistä kertaa vartioimaan edmontonilaisjoukkueen maalia. Miehen edelliset NHL-ottelut olivat kaudelta 2010-11, jolloin hän torjui neljästi New York Islanders-maalilla.