Sebastian Aho on noussut nopealla aikataululla NHL-tähtien joukkoon.

21-vuotias Carolina Hurricanes -hyökkääjä on aloittanut kolmannen kautensa taalajäillä häikäisevästi, kun yhdeksän ottelun jälkeen tilillä on 14 (4+10) tehopistettä.

Kärppiä nykyisin luotsaavan sekä Leijonien apuvalmentajana toimivan Mikko Mannerin mukaan Aholla on useita ominaisuuksia, joiden ansiosta hänestä on kasvanut kova tekijä NHL:ään.

– Hänen kykynsä ajatella peliä koko ajan eteenpäin, tekee hänestä erityisen pelaajan. Hänellä on peliälyä, hän on nopea ja todella kilpailullinen. Hän on myös nopea oppija, sillä jos sanot hänelle jotain, hän saattaa sisäistää asian välittömästi, Manner kehuu NHLPA:n haastattelussa.

Suomalaishyökkääjällä on myös fyysisten ominaisuuksiensa lisäksi loistava luonne, josta monet muut voisivat ottaa mallia. Myös hermot ovat rautaiset, sillä kovemmissakaan paikoissa kädet eivät tärise.

– Hän on aina hymyilevä ja tuo positiivisuutta ympärilleen. Hän kunnioittaa kaikkia ja on todella sitoutunut. Mitä kovempi tilanne, sen paremmin hän pelaa. Voit luottaa hänen tahtoonsa voittaa, Manner hehkuttaa.