Täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Saku Mäenalanen oli tehokkaalla pelipäällä kolmannessa ottelussaan AHL:ssä.

24-vuotias suomalainen teki Charlotte Checkersin 1-2-kavennusmaalin ensimmäisessä erässä karkaamalla alivoimalla Clarke Bishopin kanssa vastahyökkäykseen, sekä syötti Dennis Robertsonin tekemän voittomaalin kolmannen erän lopulla, kun Checkers kukisti Utica Cometsin 4-3.

Kyseessä olivat Mäenalasen avauspisteet AHL:ssä ja maali miehen ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Suomalainen pelasi NHL:n harjoituskaudella kolme ottelua Carolina Hurricanesin riveissä saalistaen niissä yhden syöttöpisteen.

Ottelun muut suomalaiset, Checkersin Janne Kuokkanen ja Aleksi Saarela, sekä Utican Olli Juolevi jäivät tällä kertaa ilman tehomerkintöjä.

Mäenalanen solmi kesällä yksivuotisen sopimuksen NHL-seura Hurricanesin kanssa, mutta hakee ainakin alkukaudesta vauhtia farmista.

Voit katsoa Mäenalasen maalin alta tai täältä.