Toronto Maple Leafsin uskomaton maalintekotehokkuus on ollut yksi NHL:n alkukauden puheenaiheista. Tänä syksynä vain yhden pelin seitsemästä hävinneestä joukkueesta peräti kuusi pelaajaa yltää koko sarjan pistepörssissä kuuden parhaan joukkoon. Myös Kasperi Kapanen on saldolla 4+4=8 lähellä 20:n parhaan kärkeä.

NHL:n supertähtiin lukeutuvat Sidney Crosby ja Mark Scheifele antoivat omat näkemyksensä siitä, kuka on sarjan ykköspelaaja. Pistepörssin kärkipaikkaa tehoilla 10+6=16 miehittävä Auston Matthews ei vielä pystynyt ohittamaan Edmonton Oilersin maagista Connor McDavidia.

– Sarjassa on niin paljon erilaisia ​​kavereita. Matthews on noussut parrasvaloihin tänä vuonna ja näyttää siltä, ​​että hän on ottanut yhden askeleen, Crosby aloitti.

Hän painotti sitä, että kyseinen pähkinä on ilmeisen haastava purtavaksi.

– Mielestäni tässä keskustelussa voi olla useampikin kaveri.

Ykkösnimi on Pittsburgh Penguinsin Crosbyn mukaan silti McDavid.

– Hän on ollut todella johdonmukainen, hän on voittanut titteleitä. Joten tämä onkin helppo valinta.

Jotain Crosbyn maanmiehestä kertoo se, että hänen tehotilastonsa runkosarjassa on kautta aikain +48 ja pudotuspeleissäkin +3. Esimerkiksi viime kaudella lukema oli komea +20, vaikka Oilers päästi koko läntisessä konferenssissa toiseksi eniten maaleja (263).

– Auston on loistava pelaaja, hän on taitava. Hän parantaa, mutta hän ei ole vielä McDavidin tasolla, Winnipeg Jetsin Scheifele komppasi.

Lähde: NHL.com