Mikko Rantanen johtaa koko NHL:n syöttöpörssiä 11 alustamallaan maalilla. Coloradon valmentaja Jared Bednar ja kapteeni Gabriel Landeskog paljastavat seuran sivuilla, miksi Rantanen on niin erinomainen pelintekijä.

Kyseessä ei ole pelisilmä tai pehmeät kädet, jotka tulisivat ensimmäisenä mieleen. Rantasen salaisuus on siinä, kuinka hyvin hän osaa suojata kiekkoa.

– Kun Mikko luistelee, hän on iso ja vahva kaveri, ja kun hän liikuttaa jalkojaan, häntä on vaikea pidellä, Colorado-valmentaja Jared Bednar kertoo.

– Hänellä on lahja ja kyky luoda tilaa, kun hän pitää vastustajat loitolla. Hän osaa pitää päänsä ylhäällä ja löytää vapaan miehen, joten jos teet oikeita asioita ja puhut, hän löytää sinut. Hän teki joitain hienoja suorituksia.

Colorado-kapteeni on samoilla linjoilla valmentajansa kanssa. Ja hän jos kuka tietää, mistä puhuu. Landeskog iski Rantasen passeista hattutempun viime yönä.

– Hän on niin vahva ja iso, että hänet on vaikea erottaa kiekosta. Hän luo tilanteita ja tekee siinä todella hyvää työtä, Landeskog kehuu.