Maailmanmestari Jesse Joensuu otti maanantaina valtavaa roolia Jokerien hienossa 4-2-voitossa. Helsingissä Sotshia isännöinyt KHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkue kaatoi vieraansa Joensuun kolmella maalilla. Hyökkääjän edellinen hattutemppu oli liki kahdeksan vuoden takaa AHL:stä.

Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen hyökkääjä iski kaikki häkkinsä maalin edestä. Päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui suojattiaan, joka sai komean henkilökohtaisen onnistumisen haastavan kesän jälkeen.

– Olen tosi tyytyväinen Jesseen yleensäkin, kuinka tärkeä pelaaja hän on. Hän on monipuolistanut pelaamistaan, Jessellä oli kesällä joitain vaivoja eikä pystynyt harjoittelemaan, Leijonien ex-luotsi mietti Jokerien Soundcloud-tilillä.

Varakapteenin merkiksi A-kirjainta rinnassaan kantava Joensuu on paukuttanut KHL:ssä 12 otteluun komeat pinnat 5+4=9. Viime kauden runkosarjassa 16 pinnaa iskenyt härkämäinen hyökkääjä on ollut mainiossa iskussa läpi syksyn.

– Hänelle on tullut dynaamisuutta: Jaksaa paremmin ja tekee arvokasta työtä, hän ei ole pelkkä maalineduspelaaja, vaikka hän tekee siitä paljon maaleja.

– Jesse on osallistunut tosi vahvasti hyökkäysalueen hyökkäyspeliin ja hän sopii kuin nenä päähän (John) Normanin ja (Brian) O’Neillin ketjuun.

Helsinkiläisiä neljättä kautta edustavan hyökkääjän arvoa ei punnita pelkissä pisteissä.

– Iso pelaaja myös kopissa. Varakapteeni pitää meininkiä yllä ja huolta koko joukkueesta, luotsi jatkoi.

Syksyn 12 kamppailusta peräti yhdeksän voittaneen helsinkiläislauman kausi jatkuu ansaitun tauon jälkeen vasta viikonloppuna. Lauantain herkkupalassa vastaan asettuu Jokerien kotikaukalossa nimivahva SKA Pietari.