KHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkueet Jokerit ja SKA Pietari iskevät yhteen todellisessa herkkupalassa lauantaina. Vierailija saapuu Helsinkiin kymmenen pelin pisteputkessa ja noista kamppailuista se on hävinnyt vain yhden.

Jokerit pelasi edellisen kerran kuukauden ensimmäisenä päivänä. Luulisi, että joukkueen iskukyky ei jää ainakaan jaloista ja virrasta kiinni.

– Meillä oli ennen tätä tiivis tahti, joten nyt on hyvä hetki saada hieman lepoa ja myös harjoitella tiettyjä juttuja, koska kauden aikana on hyvin vähän aikaa hioa peliä harjoituksissa. Olemme täynnä energiaa lauantaina, Oliver Lauridsen pohti Jokerien kotisivuilla.

SKA on vastustaja, joka herättää erityisiä tunteita.

– Ei ole väliä, missä vaiheessa vuotta kohtaamme heidät, niin peli on aina rajua. Harjoituskauden ottelutkaan heitä vastaan eivät koskaan tunnu treenipeleiltä, Lauridsen virnisteli.

– SKA-pelit runkosarjassa nousevat täysin uudelle tasolle ja jännitteitä on todella paljon ilmassa. Sen aistii niin meistä kuin heistä, että kaikki ovat viimeisen päälle valmistautuneita näihin otteluihin.

Maajoukkuepakki Sami Lepistö lähtee otteluun luottavaisin mielin – olkoonkin, että SKA:lla on allaan huima pisteputki.

– Me hoidetaan oman hommamme jäällä ja loppujen lopuksi sitten voitamme matsin.