Carolina Hurricanesin kauden alku on ollut maaginen, vaikka se yöllä ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä jäikin. Kuudesta ottelusta on kertynyt neljä voittoa, ja sunnuntaiyön Minnesota Wild -peli oli yksi syksyn kovimmista työnäytteistä.

Tuossa ottelussa kummatkin joukkueet olivat sekä johdossa että tappiolla. Raivokkaasti hyökännyt Carolina vei pelin laukaukset 57-23 ja koko mittelön lopulta jatkoajalla numeroin 5-4.

Kamppailu oli kuin Canesin alkukausi pienoiskoossa.

– On rankkaa olla tappiolla kahdesti kolmannessa erässä. Viime kaudella olisimme ehkä luhistuneet ja luovuttaneet ja todenneet, että yritys oli hyvä. Todella hyvä voitto. Olisimme olleet järkyttyneitä, jos olisimme hävinneet, konkarihyökkääjä Justin Williams, 37, pyöritteli viitaten järkyttymisellä laukaisumäärään.

Viime kaudella pudotuspeleistä ulos jääneen Hurricanesin kelkka on lupaavassa suunnassa, vaikka viime yönä Patrik Laineen Jets pisteet veikin numeroin 3-1.

– Meillä on sellainen asenne, että emme ole koskaan ulkona ottelusta ja pystymme hoitamaan homman. Kausi on vasta alussa, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan. Teemme hyviä asioita, ja sen tuloksena voitamme otteluita, kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Williams iloitsi.

Myös Aho viittasi eräässä haastattelussa viikonloppuna pelattuun Wild-peliin.

– Meistä kertoo jotain se, että pystyimme nousemaan kahdesti ja voittamaan. Ylivoimapelimme on ollut surkeaa koko kauden. Sitten kun tarvitsimme sitä kipeimmin, niin teimme maalin. Tuntuu hyvältä.

Viikonloppuna urakoineen Hurricanesin kausi jatkuu keskiviikon vastaisena yönä Tampa Bay Lightningia vastaan.

Lähteet: NHL.com/fi, AP