Sebastian Ahon hurja liito NHL:ssä alkaa kerätä yhä enemmän huomiota myös Pohjois-Amerikan mediassa.

Carolina Hurricanesin suomalaistähti on saanut pelata tähän mennessä jopa yllättävän rauhassa NHL:ssä. Vaikka hyökkääjä on ollut jo pitkään joukkueensa tärkein pelaaja, on nuorukainen saanut vääntää ilman suurempaa mediahuomiota.

Tänä syksynä tilanne on muuttunut Hurricanesin vahvan alkukauden myötä. Ahon hurja pistetahti on huomattu myös valtamedioissa – tuoreimpana hyökkääjän otteita analysoi perinteinen The Hockey News.

– Sebastian Aho on tällä hetkellä yksi maailman parhaista hyökkääjistä, The Hockey News linjaa.

Joskus ”kiekkoraamatun” lempinimen saanut media nostaa esille jo suomalaisen viime kauden. Ahon vire löytyi jo viime vuoden lopussa – tämä syksy on jatkunut siitä, mihin viime kausi jäi.

– On vaikea sanoa, mistä vire alkoi. Mutta Aho on ollut edelliset 10 kuukautta mykistävän hyvä hyökkäyspäässä.

Suomalaisen vire ei ole jäänyt pelkästään NHL-jäille. Viime kauden päätteeksi suomalainen häikäisi MM-kisoissa loistaen Leijonien ykköstähtenä. On siis helppo sanoa, ettei tämän syksy vire ole mikään yllätys.

– Kukaan ei ole vieläkään väittämässä, että Aho pelaisi 150 pisteen kauden. Tuskin hänen vanhempansakaan uskoisi sellaisia puheita. Mutta tätä vauhtia hän on todistamassa kuuluvansa NHL:n huippupelaajien joukkoon, The Hockey News kiteyttää.