Suomalaisvahti Joonas Korpisalo on tekemässä huimaa temppua Columbus Blue Jacketsin maalinsuulla.

NHL-toimittaja Brian Hedger varmisti tiistaina, että Korpisalo pääsee aloittamaan jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa NHL:ssä.

Mikä tempusta tekee sitten niin huiman? Tietenkin se, että 24-vuotias porilainen syrjäytti yli 7 miljoonan dollarin palkkaa nauttivan venäläistähden Sergei Bobrovskin vaihtopenkin puolelle.

Korpisalo on voittanut upeasti kaikki tämä kauden neljä otteluaan. Nuorukaisen torjuntaprosentti on näissä peleissä tosin hieman vaatimaton 89,7, mutta voittavia maalivahteja arvostetaan NHL:ssä – niin arvostaa myös Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella.

Tortorella oli perustellut yllättävää maalivahtivalintaansa yksinkertaisesti sillä, että kuumempi maalivahti pelaa.

Bobrovskin kausi on lähtenyt katastrofaalisesti liikkeelle, kun kuuden ottelun jälkeen hänen torjuntaprosenttinsa on sarjan huonoin 87,2.

Bobrovski on ollut sopimustilanteensa takia yksi puhutuimpia pelaajia kauden alussa. 30-vuotiaan venäläisen ympärillä on kiehunut runsaasti siirtohuhuja, eikä tämä uusi takaisku ainakaan vähentänyt niitä.

GM Jarmo Kekäläisellä saattaa olla yhä enemmän varmuutta kaupata Bobrovski pois, koska Korpisalo alkaa näyttämään hyvältä korvikkeelta yhdelle sarjan parhaalle maalivahdille.

Brian Hedger

@BrianHedger
Korpisalo will make his third straight start in net for #CBJ

Torts says Bobrovsky will be a big part of it eventually this season but he's riding the hot hand right . now.