Nashville Predatorsin tähtivahdin Pekka Rinteen pitkä seitsemänvuotinen ja 49 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä hänen jatkaminen pitkäaikaisessa seura ole varmaa.

Rinne rustasi megadiilinsä 29-vuotiaana, kun hän oli tahkonnut vasta kolme täyttä kautta NHL:ssä. 36-vuotta marraskuussa täyttävä suomalaiskonkari myöntää sopimuksen olleen iso taakka.

– Kun allekirjoitin sen pitkän sopimuksen, se oli jättimäinen taakka minulle. Olin todella peloissani siitä, jos en olisi sen arvoinen. He laittoivat paljon yhteen pelaajaan, enkä ollut yhtään varma, että olisinko valmis siihen, Rinne sanoi The Athletic -lehdelle.

Nyt Rinne on NHL:n maalivahtien eliittiä ja hallitseva Vezina-voittaja.

– En voi uskoa, kaikkiin niihin asioihin, joita on tapahtunut matkan varrella, Rinne ihmetteli.

Kempeleeltä kotoisin oleva tähtitorjuja ei kuitenkaan vielä tiedä tulevaisuudestaan.

– Tietenkin tajuan, että täytän tänä vuonna 36 vuotta. Tämä sarja on niin kilpailullinen, ja meidän joukkueemme pysyy kilpailukykyisenä vielä vuosia – siitä olen sataprosenttisen varma. Haluaisin olla osa tätä seuraa, mutta on myös tärkeää, että se sopii kaikille.

Predatorsin GM David Poile on realisti Rinteen iän suhteen.

– Haluan keskustella Rinteen kanssa ensiksi ja kertoa kaiken, mitä ajattelen organisaatiostamme ja maalivahtitilanteestamme. Koska hän on veteraanipelaaja, saatan kertoa hänelle hieman enemmän kuin muille, mitä näen seuraavalta kahdelta tai kolmelta vuodelta. En halua asettaa numeroita siihen, mikä hänen aikarajansa on. Hän täyttää 36 vuotta. NHL:ssä ei ole montaa maalivahtia, jotka ovat pelanneet tuon iän jälkeen, Poile avasi.

– Voin kertoa teille tämän. Minun tavoitteeni on, jos Pekka sen hyväksyy, pitää hänet lopun uran täällä. Se olisi minun tavoite. Meidän pitää vain löytää keino siihen, Predators-GM jatkoi.

Predatorsilla on positiivinen ongelma maalivahtien suhteen, kun joukkueesta löytyy myös huippulupaava maalivahti Juuse Saros, joka tarvitsee lisää vastuuta.

– Kun puhut sopimuksista, puhut silloin myös työpaikoista. Maalivahdeille niitä on kaksi. Minusta tuntuu, että minulla on vielä hyviä vuosia jäljellä. Samaan aikaan olen todella innoissani Saroksen puolesta, joka tekee tuloaan. Hän on valmis ja yhä vain valmiimpi päivittäin. Katson häntä nyt, ja hän on vuoden vanhempi ja näyttää todella hyvältä. Ymmärrän sen osan tätä myös. En tiedä, ehkä jossain kohtaa uraani voisin toimia oppaana hänelle tai jotain muuta. Mutta en halua kuitenkaan ajatella vielä liian pitkälle, Rinne sanoi.

– Olen onnekas, koska minulla on ollut ura täällä. Voitte jo arvata mikä on tavoitteeni. Ei ole salaisuus, että haluan pysyä täällä, mutta sen täytyy vain sopia kaikille, tähtivahti uskoo.