Näiltä Jokerit-pelaajilta Jukka Jalonen odottaa paljon: ”Heidän pitää onnistua hyvin, jotta joukkue voi menestyä”

© Kuva: www.hawk.ru
Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jokerit aloittaa kauden 2018-2019 KHL-taipaleensa tänään maanantaina, kun helsinkiläiset saavat vieraita Kiinasta, kun Jussi Tapolan valmentama Kunlun saapuu kylään.

Tapola on ensimmäistä kauttaan Kunlunin peräsimessä, kuten myös Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki. Narripaitojen pre-season ei ollut mikään jättimenestys. Joukkue voitti seitsemästä harjoitusottelustaan vain kaksi.

Jokerien entinen päävalmentaja Jukka Jalonen ennakoi joukkueen lähtökohdat kauteen.

Jukka Jalonen, kuinka tärkeää joukkueen on saada sarjassa heti alkuun voittoja?

– Erittäin tärkeää. Alku korostuu todella paljon joukkueen menestyksessä. Voitot luovat heti sen itseluottamuksen ja hyvän ilmapiirin. Keskellä kautta kahden tai kolmen ottelun tappioputket eivät haittaa, mutta kauden alussa pitää mennä mielestäni tulos edellä. Pelillisillä asioilla ei ole heti ihan niin suuri merkitys, Viasatin jääkiekkostudioissa asiantuntijana tällä kaudella työskentelevä Jalonen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Mikä Jokerien pelissä on kiikastanut harjoituskaudella?

– Se ottaa oman aikansa, että se peli löytyy, kun on uusi valmentaja ja uudet kujeet. Ei se homma ala aina itsestään rullaamaan.

Keneltä Jokerit-pelaajilta on lupa odottaa paljon tällä kaudella?

Nicklas Jensenin pitää onnistua hyökkäykessä maalinteossa. Eeli Tolvanen jätti sinne aika ison aukon. Puolustuksessa Alex Grant on mielenkiintoinen nimi. Hän on potentiaalinen kaveri, joten kiva katsoa, miten hän onnistuu. Myös hän voi tehdä paljon pisteitä.

– Maalivahdit ovat tietenkin todella tärkeässä asemassa. Heidän pitää onnistua hyvin, jotta joukkue voi menestyä. Viime vuonna se osasto oli kunnossa.

Mihin Jokerit voi yltää tällä rosterilla?

– Kyllä toiselle pudotuspelikierrokselle joukkueen pitäisi päästä. Sen jälkeen kaiken pitää mennä nappiin, jotta joukkue voi edetä vielä pidemmälle. Äijien pitää pysyä ehjinä ja pelin pitää olla siinä parhaassa vireessä.

Illan ottelussa Kunlunin riveissä pelaa Olli Palola, joka edusti viime kaudella Jokereita. Voidaanko häneltä odottaa viime kautta enemmän?

– Pleijareissa hän oli viime kaudella todella hyvä. Kuusi maalia kymmenessä ottelussa on kova suoritus. Runkosarjassa hänellä vähän kesti, että hän löysi sen itseluottamuksensa. Hän on huippumaalintekijä, joten uskon hänen ottavan todella ison roolin Kunlunissa.

Minkälaista ottelua odotat illan kamppailusta?

– Siinä kohtaavat tässä sarjassa kaksi uutta valmentajaa. Uskon, että Tapolan Kunlun lähtee pelaamaan puolustuksen kautta. Veikkaan, että peli pysyy aika vähämaalisena, jos ei tule suurempia jäähyilyjä. Jokerit voi saada pelistä yliotteen, jos he pelaavat alussa räväkkää ja aggressiivista lätkää. Joka tapauksessa uskon, että luvassa on tiukka peli.

Kiekko tippuu Hartwall Areenalla jäähän klo 18.30. Viasat Urheilu -kanava ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun studio-osuus alkaa klo 18.00.

Teksti: Jesse Happonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!