Loukkaantumisista kärsinyt suomalainen NHL-tähtimaalivahti uskoo korjanneensa viime vuoden virheet – ”Kaikki ei ole vain painojen nostamista”

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotes oli viime kaudella yksi NHL:n heikoimmista joukkueista. Ainoastaan Buffalo Sabres ja Ottawa Senators keräsivät taalaliigassa kojootteja vähemmän pisteitä.

Joukkueen suomalaismaalivahti Antti Raanta uskoo kuitenkin, että asiaan saadaan tulevalla kaudella muutos.

– Kaikki aina nauravat Coyotesille, aina ne ovat viimeisiä. Luulen kuitenkin, että tulemme yllättämään monet, aivan kuten viime kauden loppupuolellakin, Raanta vakuuttaa NHL.comille.

Suomalaisvahti ei ole käyttänyt harjoituskautta ainoastaan tullakseen isommaksi ja vahvemmaksi, vaan pyrkinyt korostamaan kaikessa tekemisessään pieniä asioita, jotka auttavat kestämään pitkän NHL-kauden rasitukset.

Raanta pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa NHL-urallaan ykkösmaalivahtina ja kärsi aluksi paljon loukkaantumisista. Coyotesin päävalmentaja Rick Tocchet ei ollut tuolloin tyytyväinen suomalaisen kauteen valmistautumiseen, uskoen sen olleen osasyy moniin vammoihin.

– Kun olet ykkösvahti ensimmäistä kertaa (NHL:ssä) sitä yrittää kerätä lisää lihasta ja voimaa ja unohtaa tavallaan, ettei kaikki ole vain painojen nostamista. Maalivahtina ollessa on pidettävä huoli, että kaikki pienetkin palaset kropassa ovat kunnossa. Viime vuonna takareidet tuntuivat kireiltä jo harjoitusleirin alkaessa, Raanta muisteli viime kauden ongelmiaan ja jatkoi:

– Se oli virhe, mutta vuoden loppupuolella luin kroppaani jo paremmin.

Tänä kesänä vastaavaa ongelmaa ei ole ollut, sillä Raanta on harjoitellut tarkkaan suunnitellun kunto-ohjelman avulla.

Suomalaisella oli viime vuonna koko NHL:n paras torjuntaprosentti (93,0) niistä maalivahdeista, jotka pelasivat runkosarjassa vähintään 41 ottelua. Varsinkin loppukaudesta hän oli loistava.

– Viime kauden loppu oli todella hauskaa. Meillä oli mahdollisuus tavallaan pilata monen unelmat ja halusimmekin voittaa kaikki. Sen täytyy olla myös ajattelutapamme myös alkavalla kaudella. Me haluamme olla pudotuspelijoukkue, Raanta päättää.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!