KalPan lupaava sentteri Eetu Luostarinen on päässyt elo-syyskuun harjoitusotteluissa johtamaan jopa joukkueen ykkösketjua savolaisseuran kärsiessä monista loukkaantumisista.

Viime kausi oli 20-vuotiaalle Luostariselle ikimuistoinen, sillä hän voitti Kalpan A-nuorten paidassa Suomen mestaruuden ja teki myös Liigassa oman piste-ennätyksensä. 55 ottelussa syntyivät tehot 6+14=20.

Jo ennen kauden 2017-2018 alkua tapahtui suuria: Carolina Hurricanes varasi suomalaisen NHL:ään jo toisella kierroksella. Luostarinen kertoo varauksen tulleen ”ihan puskista”

– Ei sitä osannut odottaa. Tietenkin siinä oli hyvät playoffs-pelit takana, joilla oli varmasti merkitystä, siilinjärveläislähtöinen kiekkoilija muistelee Liigan virallisilla nettisivuilla.

Nyt Luostarisella on takanaan onnistunut kesäharjoittelu, jossa punttisali on kuulunut harjoitusohjelmaan entistä enemmän.

– Yritetään saada liikkeen kautta lisää voimaa, etten jämähdä. Myös anaerobiseen puoleen on kiinnitetty enemmän huomiota, hän toteaa.

Juhannuksen jälkeen nuori sentterilupaus kävi myös Hurricanesin nuorten tulokkaiden leirillä, jota kehuu hienoksi kokemukseksi ja kannustimeksi uralla eteenpäin.

Luostarinen suhtautuu tulevaan kauteen maltillisesti ja kehuu vuolaasti kuopiolaisten kokenutta valmentajaa.

– Toivon, että saisin pysyä terveenä. Päävalmentajan (Sami Kapanen) olemme käyneet paljon keskusteluja ja olen saanut häneltä paljon hyviä neuvoja. Sami on korostanut henkisen puolen vahvuutta.