The Athletic -lehden asiantuntija Don Luszczyszyn julkaisi vastikään NHL-kauden kattavan ennakkonsa New York Islandersista. Ennakossa oli kohta, joka ei ollut miellyttävää luettavaa suomalaisittain.

Islandersiin kesällä siirtynyt suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula sai totaalisen lyttäyksen kokeneen asiantuntijan arviossa.

– Filppula saattaa olla vielä huonompi kokeilu kuin Leo Komarov, koska häneltä odotetaan tehoja. Hän taitaa olla koko NHL:n surkein pelaaja tekemään tehopisteitä. Tätä asiaa kärjistää vielä se fakta, että tulee saamaan kelvollisesti peliaikaa Islandersissa. Hän ei ammu kiekkoa ollenkaan sekä hän tekee tehopisteitä yhtä paljon kuin neljännen ketjun hyökkääjä, Luszczyszyn laukoi.

Luszczyszyn ennustaa, että Filppula aloittaa NHL-kauden Islandersin kolmannessa ketjussa.

– Islandersin kolmosketju ei ole aivan surkea Andrew Laddin ja Jan Kovarin kanssa, mutta Filppulan pistetuotanto tuo tämän hyökkäyskentän kokonaisuudessaan nelosketjun tasolle, asiantuntija jatkoi.

34-vuotiaan suomalaiskonkarin ura on ollut viime vuosina pahassa laskussa. Filppula teki viime kaudella Philadelphia Flyersin paidassa 33 tehopistettä (11+22=33).