Yle uutisoi keskiviikkoiltana, että Nashville Predators on lähettänyt suomalaishyökkääjä Eeli Tolvasen AHL:ään.

19-vuotias huippulupaus oli pettynyt mies saatuaan tiedon.

– Eihän tuollaista tietoa halua koskaan kuulla. Nyt sinne kuitenkin lähdetään ja toivottavasti saan pelata siellä paljon ja sitä kautta pääsisin mahdollisimman nopeasti takaisin NHL-joukkueeseen, Tolvanen valaisi.

– Kyllä tämä ottaa päähän todella paljon. Kaikki sujui tähän asti helposti ja nyt sitten edessä on aivan uusi startti.

Predatorsin johto ei sen kummemmin perustellut raakaa päätöstä.

– He sanoivat, että joukkue on täynnä ja on kehityttävä. Nashvillessä on todella kova nippu pelaajia, eikä tänne ole lainkaan helppo tulla ja ottaa pelipaikka. Se on varmasti yksi syy tähän, eikä joukkue ole juurikaan muuttunut viime kaudesta, Tolvanen pohtii.

Tolvanen kylvi viime kaudella tuhoa KHL:ssä ja nyt odotettavissa oli nousua vakituiseen NHL-rosteriin. Näin ei kuitenkaan käynyt vielä.

– Olin todella toiveikas ja tätä varten harjoiteltiin koko kesä, jotta saisin itseni sellaiseen kuntoon, että pystyisin pelaamaan täällä.

Vaikka Tolvasen harjoituspelit menivät penkin alle, uskoo hän silti pärjäävänsä NHL:ssä.

– Veikkaan, että minulla olisi ollut mahdollisuudet pelata, vaikka pari harjoituspeliä menikin hieman huonosti. Muutama peli meni sen sijaan hyvin ja pystyin väläyttelemään, vaikka ei tullut tehoja. Se on varmasti yksi syy tähän, että kausi alkaa AHL:ssä.