Ilveksen Eemeli Suomi on saanut yhden ottelun pelikiellon tempustaan torstain Kärpät-pelissä.

Joukkueensa nuori kapteeni törmäsi Kärppien Sami Anttilan kanssa rajun näköisesti. Itse ottelussa tilanteesta ei tuomittu mitään – Liigan kurinpitodelegaatio katsoi tilanteen jälkikäteen videolta.

– Suomi luistelee hyökkäysalueen poikki samalla, kun kiekko pelataan Ilveksen puolustajalle siniviivalle. Edelleen videotallenteelta voidaan todeta, että Suomen luistelusuunnassa on Kärppien hyökkääjä Anttila, joka lähtee antamaan painetta Ilveksen puolustajalle, jota kohti kiekko syötetään. Suomi luistelee takaviistosta Anttilan eteen ja pelaajien luistelulinjojen kohdatessa Suomi osuu olkapäällään Anttilaa päähän, Sampo Liusjärvi avaa.

– Kurinpitodelegaatio pitää Suomen tilanteen pelaamista huolimattomana ja hänen osumistaan Anttilaan tarkoituksellisena kiekottoman pelaajan estämisenä. Edellä mainitusta syystä ja koska pelaajien välisessä kontaktissa aiheutuu isku Anttilaa päähän, delegaatio katsoo, että Suomi on kontaktilla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta tulee määrätä Suomelle ottelurangaistus säännön 124 perusteella.

Kiekkojännärit ihmeissään

Suomen pelikielto sai sosiaalisen median puolella heti yllättyneen vastaanoton. Moni kiekkoseuraaja ihmetteli rangaistuksen perusteita.

– Loukkaantumisen ei pitänyt olla automaattisesti seuras pelikieltoon tällä kaudella. Nyt kuitenkin linja ei tässä kohtaa pitänyt. Taklausta tuossa ei esiinny, Toni Tumanoff ihmettelee.

Somenostoja:

Airis75

@konstaAir

Liiga

@smliiga
#Liiga'n kurinpitodelegaatio määräsi Ilveksen hyökkääjä Eemeli Suomelle yhden ottelun pelikiellon torstain #Ilves#Kärpät-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Lue kurinpitopäätös 👉 bit.ly/2R7qWxD
Ja loukkaantumisen ei pitänyt olla seuraus pelikiellolle.
Tämä Liigan touhu on kyllä häpeällistä.
Tosta kun ei saa päähän osumaa sitten millään.#liiga

Riku Teiskonlahti

@TeiskonlahtiR
Eemeli Suomen pelikieltoperusteista kielihuomio: sääntösiteerauksen "kohdistaa" on aika paljon aktiivisempaa ja tarkoituksellisempaa toimintaa kuin teonkuvauksessa käytetty "luistelulinjojen kohdatessa osuu". #Liiga #Ilves

Jussi Mäkinen

@MakisenJussi

Jussi Mäkinen

@MakisenJussi
Oliko kurinpitodelegaatio erimielinen päätöksestä vai miksi selostuksessa ei oteta kantaa taklaako vai osuuko, rangaistu pelaaja iskun saanutta pelaajaa päähän? #liiga #ilves
Kurinpitoraportti on käytännössä ristiriidassa säännön 124 rangaistusperusteluiden kanssa.
Sääntö edellyttää kohdistamista, raportti taas puhuu vain vahingosta. Onko raportti kiireessä kirjattu vieheellisenä vai onko sääntöjä muutettu? #liiga #ilves (#HPK:n @SLiusjarvi)

Sami Ylinen

@samiylinen

Sami Ylinen

@samiylinen
Ja näin. #ilves

Tampereen Kiakkoradio

@Kiakkoradio
#Ilves -kapteeni Eemeli Suomi sai pelikieltoa torstain #Kärpät -ottelun tapahtumista.
funtampere.fi/kiekko/kiekkou… #Liiga
1: Suomi lähestyy tilannetta, Anttila paikallaan.
2: Anttila aloittaa liikkeen takaperin kohti Suomea.
3: Suomi siirtää painon vasemmalle jalalle kun huomaa Anttilan lähestyvän.(luistelulinja muuttuu)
4: Suomi vetää vas. jalkansa pois, pyrkien välttämään kontaktia.
#ilves #liiga

Tampereen Ilves

@ilveshockey
"No minä täällä. Täällä kävi nyt niin, että huolimattomuuteni aiheutti törmäyksen kiitoradalla ja mä oon nyt jumissa Tampereella"✈

Kapteeni Suomi tänään sivussa HPK-Ilves-ottelusta yhden ottelun pelikiellon vuoksi.

Lue kurinpitopäätös 👉 bit.ly/2R7qWxD

#Ilves #Liiga