Isku päähän? Ilves-taituri pelikieltoon tempustaan – kiekkofanit raivoissaan: ”Tämä on häpeällistä”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen Eemeli Suomi on saanut yhden ottelun pelikiellon tempustaan torstain Kärpät-pelissä.

Joukkueensa nuori kapteeni törmäsi Kärppien Sami Anttilan kanssa rajun näköisesti. Itse ottelussa tilanteesta ei tuomittu mitään – Liigan kurinpitodelegaatio katsoi tilanteen jälkikäteen videolta.

– Suomi luistelee hyökkäysalueen poikki samalla, kun kiekko pelataan Ilveksen puolustajalle siniviivalle. Edelleen videotallenteelta voidaan todeta, että Suomen luistelusuunnassa on Kärppien hyökkääjä Anttila, joka lähtee antamaan painetta Ilveksen puolustajalle, jota kohti kiekko syötetään. Suomi luistelee takaviistosta Anttilan eteen ja pelaajien luistelulinjojen kohdatessa Suomi osuu olkapäällään Anttilaa päähän, Sampo Liusjärvi avaa.

– Kurinpitodelegaatio pitää Suomen tilanteen pelaamista huolimattomana ja hänen osumistaan Anttilaan tarkoituksellisena kiekottoman pelaajan estämisenä. Edellä mainitusta syystä ja koska pelaajien välisessä kontaktissa aiheutuu isku Anttilaa päähän, delegaatio katsoo, että Suomi on kontaktilla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta tulee määrätä Suomelle ottelurangaistus säännön 124 perusteella.

Kiekkojännärit ihmeissään

Suomen pelikielto sai sosiaalisen median puolella heti yllättyneen vastaanoton. Moni kiekkoseuraaja ihmetteli rangaistuksen perusteita.

– Loukkaantumisen ei pitänyt olla automaattisesti seuras pelikieltoon tällä kaudella. Nyt kuitenkin linja ei tässä kohtaa pitänyt. Taklausta tuossa ei esiinny, Toni Tumanoff ihmettelee.

Somenostoja: