Toronto Maple Leafsin tähtisentteri Auston Matthews teki sensaatiomaisen sisääntulon NHL:ään syksyllä 2016. Matthews tulitti heti debyyttiottelussaan Ottawa Senatorsia vastaan neljä maalia ja tuleva legenda oli syntynyt.

Jos Matthewsin NHL-debyytti oli ikimuistoinen, niin oli myös hänen seuraavan päivän harjoitukset. Nimittäin NHL:n viralliset doping-testaajat saapuivat Maple Leafsin harjoituksiin ja valitsivat ”sattumanvaraisesti” juuri 19-vuotta täyttäneen megalupauksen testaukseen.

Matthews antoivat supertulokkaalle välittömästi kuittia tästä.

– Kaikki jätkät antoivat minun kuulla siitä seuraavana päivänä harjoituksissa. En edes tiennyt mitä silloin tapahtuu, Matthews kertoi The Athletic -lehden haastattelussa.

Matthews on ollut NHL:ään saavuttuaan doping-testaajien todellisena silmätikkuna ja ”sattumanvaraisia” kutsuja on tullut useita.

– Jostain syystä minun nimeni ”vedettiin hatusta” jokaisella kerralla viime kaudella. Se oli aivan hullua. He tulivat joka kerta paikalla sanoen: ”Sinä. Matthews.” Jokaikinen kerta. En edes tiedä kuinka monesti he edes tulivat kaukaloon. Mielestäni on ollut vain yksi kerta, kun en joutunut testeihin, Matthews valitteli.

NHL:n kesäkaudella testataan maksimissaan 60 pelaajaa ja tänä kesänä yksi pelaaja jäi kiinni. Vegas Golden Knightsin puolustaja Nate Schmidt joutui 20 ottelun pelikieltoon jäätyään kiinni kielletyn aineen käyttämisestä.